(SeaPRwire) –   Pemimpin Menanda Aras Bersejarah ketika LanzaJet Melancar Teknologi SAF Generasi Terbaharu

SOPERTON, Ga., 5 Feb. 2024 — LanzaJet, syarikat teknologi dan pengeluar bahan api lestari terkemuka, menyertai pegawai kerajaan, pemimpin industri, rakan kongsi dan penyokong untuk membuka LanzaJet Freedom Pines Fuels, kemudahan pengeluaran bahan api penerbangan lestari (SAF) etanol ke pertama di dunia pada 24 Januari 2024.

LanzaJet Freedom Pines Fuels


LanzaJet Freedom Pines Fuels

Teknologi berasaskan etanol LanzaJet merupakan teknologi SAF generasi baharu pertama di dunia yang mampu meningkatkan pengeluaran ke tahap yang diperlukan untuk menghilangkan jejak karbon penerbangan.

Terletak di Georgia, Amerika Syarikat, LanzaJet Freedom Pines Fuels akan menghasilkan 10 juta gelen SAF dan diesel boleh diperbaharui setahun daripada etanol bersertifikasi dan karbon rendah, memenuhi piawaian A.S. dan global. LanzaJet Freedom Pines Fuels berfungsi sebagai pelan tindakan untuk menggunakan inovasi pertamanya untuk meningkatkan pengeluaran SAF dan membolehkan aspirasi LanzaJet untuk menghasilkan 1 bilion gelen SAF menjelang 2030.

“Aras bersejarah ini adalah bukti keyakinan yang diperlukan oleh industri, kerajaan dan pembiaya untuk memajukan inovasi dan mengembangkan sempadan tentang apa yang boleh dicapai untuk menangani perubahan iklim,” kata Ketua Pegawai Eksekutif LanzaJet Jimmy Samartzis. “Antara serbaguna bahan mentah, kecekapan dan ekonomi yang membolehkan peningkatan skala global, kami bersedia untuk memenuhi matlamat penyahkarbonan penerbangan.”

LanzaJet disertai di majlis tersebut oleh Setiausaha Pertanian A.S. Tom Vilsack, Timbalan Setiausaha Tenaga A.S. David Turk, pemimpin iklim, eksekutif industri dan pegawai negeri dan tempatan di Georgia.

“Pentadbiran Biden-Harris komited untuk memanfaatkan potensi penuh SAF ketika kami terus membina ekonomi yang kukuh yang lestari, berdaya tahan, berdaya saing dan menjadikan tempat luar bandar terus maju,” kata Setiausaha Pertanian A.S. Tom Vilsack. “Kemudahan LanzaJet akan membantu mempercepatkan industri SAF dan menyediakan peluang ekonomi baharu untuk pengeluar demi masa depan yang lebih lestari.”

Pembukaan Freedom Pines Fuels juga menampilkan pemegang saham LanzaJet, British Airways, LanzaTech, Mitsui & Co, Shell dan Suncor Energy, serta pembiaya seperti Kumpulan Inovasi Iklim Microsoft, Breakthrough Energy dan All Nippon Airways (ANA).

TENTANG LANZAJET

LanzaJet merupakan syarikat teknologi bahan api lestari terkemuka yang berdedikasi untuk mempercepatkan peralihan tenaga bersih. Sebagai pembekal dan pengeluar Teknologi Bahan Api Penerbangan Lestari (SAF) dengan teknologi alkohol-kepada-jet (ATJ) berasaskan etanol yang dipatenkan, LanzaJet mewujudkan peluang untuk generasi masa depan dengan mempercepatkan penggunaan SAF dan teknologi bersih lain yang kritikal untuk menangani krisis iklim dan mengubah ekonomi global. Maklumat lanjut boleh didapati di

Dari kiri: Timbalan Setiausaha Tenaga A.S. David Turk, Ketua Pegawai Eksekutif LanzaTech dan Pengerusi Lembaga LanzaJet Jennifer Holmgren, Ketua Pegawai Eksekutif LanzaJet Jimmy Samartzis, Setiausaha Pertanian A.S. Tom Vilsack


Dari kiri: Timbalan Setiausaha Tenaga A.S. David Turk, Ketua Pegawai Eksekutif LanzaTech dan Pengerusi Lembaga LanzaJet Jennifer Holmgren, Ketua Pegawai Eksekutif LanzaJet Jimmy Samartzis, Setiausaha Pertanian A.S. Tom Vilsack

 

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.