(SeaPRwire) –   VANCOUVER, BC, Nov. 21, 2023Di IAAPA Expo 2023 di Orlando, , pembekal utama reka bentuk dan pembuatan taman air global mempamerkan produk baharu, kemajuan projek berprofil tinggi, dan menerangkan trend taman air menegak.

WhiteWater’s Global Project Updates at IAAPA Expo 2023
WhiteWater’s Global Project Updates at IAAPA Expo 2023

Produk Baharu, Sensasi Baharu

Diperkenalkan di pameran itu ialah Wall Runner, sensasi luncaran air baharu yang memanjangkan perasaan tanpa berat seperti tiada penghujungnya. Melalui lengkung seni, luncaran inovatif ini mencipta perasaan melayang yang mendorong rakit sisi sementara mengekalkan momentum ke hadapan. Wall Runner tidak sahaja menawarkan daya tarikan luar biasa buat kali pertama, bentuk uniknya juga memberikan peluang tema dan penjenamaan baru untuk tarikan utama yang paling fotogenik.

Produk lain dilancarkan awal tahun ini ialah:

  • Infinity Master Blaster, luncaran air popular WhiteWater dalam laluan gelanggang berterusan
  • Mini Blaster, versi kecil luncaran asal yang menyeronokkan
  • Elevated AquaForms 12 won tahun ini tahun’s , Water Park Ride/Tarikan di bawah $2 juta

Komplen julat produk ombak tersedia kepada pelanggan WhiteWater: gelombang keping dengan FlowRider®, aliran dalam gelombang pegun bergerak dengan FlowSurfTM, dan teluk luncur dengan Endless Surf. Semuanya menawarkan pengalaman luncuran berbeza tetapi berpotensi menjadi tarikan utama di tempat rekreasi dan hiburan.

Taman Air Menegak

Trend tahun ini ialah konsep taman air menegak. Menara langit ini tidak sahaja berfungsi sebagai tanda, tetapi juga memuatkan daya tarikan terbanyak per meter persegi. Akan dibuka segera ialah Icon Tower di Meryal di Qatar, yang memecahkan dua rekod: luncuran air tertinggi di dunia dan bilangan luncuran air terbanyak datang dari menara tunggal.

Menara luncuran air tertinggi di Amerika Utara, The Rise of Icarus, akan dibuka musim panas 2024 di Mt. Olympus Water & Theme Park di Wisconsin, USA. Di China, M100 Waterpark di Zhejiang akan menjadi menara luncuran air tertinggi di dunia apabila siap, dengan ketinggian 100m dan melancarkan 12 luncuran.

Kemajuan Projek Global

Asia Pasifik

Di China, dewan ski terbesar di dunia SnowStar akan membuka taman air kelas dunia, dengan reka bentuk taman dan semua 15 tarikan air disediakan oleh WhiteWater. Di Jepun, Nagashima Spa Land akan menakjubkan dengan luncuran terbesar di dunia, Mega Abyss. Telah membuka peluasan terkini, Taman Oasis, Waterbom Bali di Indonesia akan mendedahkan kawasan kanak-kanak baharu dengan AquaForms terbesar di dunia, dengan 16 platform fun interaktif.

Eropah

Taman air yang dinanti Oceana di Liseberg di Sweden akan bersedia untuk menyambut tetamu menikmati 14 tarikan air, termasuk luncuran mega teratas Master Blaster di dunia. Fårup Sommerland di Denmark membuat pelaburan peluasan terbesar dengan menara, melancarkan luncuran Boomerango + Tailspin Fusion pertama di dunia. Di Munich, Jerman, o2 SURFTOWN MUC akan mengubah suai hiburan berasaskan lokasi di Eropah dengan teluk luncur negara terkini.

Amerika

Di Amerika Selatan, taman air terlawat di benua itu, Thermas dos Laranjais di Brazil, akan membuka menara epik menawarkan Family Master Blaster + Orbiter + Anaconda Fusion dan Family Master Blaster + Constrictor + Galaxy Bowl Fusion—kedua-duanya pertama di dunia.

Wilderness at the Smokies di Tennessee akan mempunyai luncuran air pertama di dunia dengan kesan AquaLucent terbalik. Hurricane Harbor Maryland di Six Flags America akan mempunyai luncaran air teratas di Mid-Atlantic dan Margaritaville di Lanier Islands akan mempunyai luncaran air pertama di Georgia. Luncuran Mini Blaster pertama di dunia akan dibuka di Schlitterbahn New Braunfels di Texas.

RainFortress 5 baharu di Hurricane Harbor New Jersey di Six Flags Great Adventure akan mempunyai 180 ciri dan 7 luncuran. Bavarian Inn di Michigan akan membuka kawasan kanak-kanak dan luncuran sebagai sebahagian daripada pelaburan $80 juta untuk mencipta taman air dalaman terbesar di negeri itu. Ke lautan tinggi, Carnival Jubilee akan berlayar dari Galveston, Texas, lebih awal tahun ini dengan luncuran badan dan AquaPlay khas di atas kapal.

Canada’s Wonderland akan membuka luncuran Boomerango 6-orang pertama negara itu untuk kesyaman pengunjung setia taman popular ini.

Timur Tengah

WhiteWater kini sibuk dengan industri daya tarikan yang berdegup kencang di Timur Tengah. Selain Icon Tower luar biasa, Meryal akan menawarkan gelombang, struktur bermain akuatik, dan 36 luncuran air menjangkaui 39.5 ekar. Di Kuwait, New Messilah Beach, kelab mewah, sedang direka bentuk semula dengan kemudahan akuatik segar. Projek WhiteWater utama lain di rantau ini akan diumumkan dalam bulan-bulan akan datang.

“Kami gembira bekerja pada projek baharu yang memberikan impak, kedua-duanya dengan pelanggan setia lama dan di wilayah pembuka jalan baharu,” kata Presiden WhiteWater dan Pengasas Endless Surf, Paul Chutter. “Industri daya tarikan penuh semangat sekali lagi dengan pelaburan baharu, dan kami bersyukur mempunyai rakan kongsi dipercayai untuk bekerja sama mencipta pengalaman tetamu luar biasa melalui portfolio kami yang lengkap—sama ada taman air, luncuran air, luncur, atau perisian.”

Untuk maklumat lanjut, lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)