(SeaPRwire) –   Studio Dubbing Terkemuka di Brazil

LOS ANGELES, 1 Februari 2024 — Iyuno, pemimpin global dalam penyelesaian media dan penyebaran penyelesaian, telah berjaya mengambil alih Unidub Brazil, studio dubbing berprestij berpusat di São Paulo. Langkah ini menandakan ekspansi strategik bagi Iyuno ke pasaran Amerika Selatan, menguatkan komitmennya untuk memberikan perkhidmatan tanpa tandingan kepada industri hiburan di seluruh dunia. Butiran kewangan tidak didedahkan.

Iyuno Memperkukuh Kehadiran Amerika Selatan dengan Pengambilalihan Unidub Brazil

Iyuno Memperkukuh Kehadiran Amerika Selatan dengan Pengambilalihan Unidub Brazil

Unidub Brazil, studio dubbing terkemuka, menetapkan piawaian industri dengan kemudahan canggihnya di São Paulo, menampilkan 10 bilik rakaman dan dua bilik campuran termasuk pentas Dolby Atmos 7.1.4. Memperkhidmatkan gergasi hiburan global seperti Netflix, Paramount, Nickelodeon, Viacom, Riot Games, dan Lionbridge, Unidub menawarkan penyelesaian end-to-end, termasuk dubbing, subtítol, deskripsi audio, kapsyen tertutup, permainan, penyalian komersial dan institusi. Pengesahan sebagai Netflix Post Partner (NP3) menggarisbawahi status Unidub sebagai rakan industri yang dipercayai.

David Lee, CEO Iyuno, menyatakan rasa gembira mengenai pengambilalihan itu, dengan berkata, “Pasaran Brazil merupakan batu asas dubbing global, dan kami gembira menyambut Wendel Bezerra, CEO Unidub, pelakon suara terkenal dan selebriti media sosial, ke keluarga Iyuno. Reputasi cemerlang Unidub dalam menghasilkan dubbing kreatif dan teknikal pada tahap tertinggi selari dengan komitmen kami terhadap kecemerlangan. Penambahan ini memperkukuh portfolio global kami, dan kami berharap pertumbuhan dan jangkauan yang diperluaskannya.”

Wendel Bezerra, Pengasas dan CEO Unidub, berkongsi semangatnya dengan berkata, “Menyertai rangkaian global meluas Iyuno merupakan tonggak bagi Unidub Studios. Kami bersemangat memanfaatkan sumber Iyuno untuk pertumbuhan masa hadapan dan terus menyediakan perkhidmatan dubbing cemerlang kepada pelanggan kami.”

Pengambilalihan strategik ini merupakan langkah penting dalam strategi Iyuno untuk meningkatkan perkhidmatan kreatif, melabur dalam jangkauan diperluaskan, dan menyediakan penawaran yang bersepadu dan menyeluruh kepada pelanggan globalnya. Ia lebih kukuhkan kedudukan Iyuno di Amerika, mengikuti pengembangannya ke Brazil baru-baru ini.

Unidub dan Wendel Bezerra dibantu oleh BVA-Barreto Veiga Advogados, manakala Iyuno dibantu oleh Loeser&Hadad Advogados.

MENGENAI UNIDUB BRAZIL
Unidub Brazil memandang dubbing sebagai sambungan proses kreatif, memastikan keselarasan penuh dengan pelanggan. Dengan pengalaman lebih 35 tahun, komitmen Wendel Bezerra terhadap profesionalisme dan kualiti telah meletakkan Unidub sebagai studio terkemuka di Brazil. Dedikasi cemerlang pasukan menjamin kepuasan pelanggan dan pengguna akhir, disokong oleh bantuan pemasaran tambahan melalui rangkaian sosial.

MENGENAI IYUNO
Iyuno (iyuno.com) berdiri sebagai pembekal perkhidmatan penyalian terkemuka dalam industri media dan hiburan. Dipercayai oleh studio, platform streaming dan pencipta terkemuka di seluruh dunia, Iyuno menawarkan perkhidmatan penyalian end-to-end dalam lebih 100 bahasa. Dengan warisan kolektif 75 tahun, kemudahan terkini dan jangkauan global meluas ke 67 pejabat di 34 negara, skala dan pendekatan berpusat pelanggan Iyuno menghubungkan kandungan dan manusia. Ikuti @IyunoHQ dan #WeAreIyuno untuk maklumat lanjut di platform sosial.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.