(SeaPRwire) –   INDIANAPOLIS, Feb. 13, 2024 — IMG (International Medical Group), sebuah syarikat insurans kesihatan dan perkhidmatan bantuan perjalanan global yang terkenal, telah mengeluarkan keputusan tinjauan Prospek Perjalanan Tahunan mereka yang meminta pelanggan IMG tentang rancangan perjalanan 2024 mereka.

Tinjauan itu mendedahkan bahawa 96% responden merancang untuk melakukan perjalanan antarabangsa pada tahun 2024, yang merupakan peningkatan berterusan selama tiga tahun terakhir. Pelancong juga merancang untuk mengambil lebih banyak perjalanan antarabangsa (secara keseluruhan) sepanjang tahun, dengan 47% responden merancang untuk melakukan perjalanan antarabangsa 3+ kali pada tahun 2024, peningkatan 3% berbanding keputusan tinjauan 2023.

Apabila ditanya tentang rancangan perjalanan domestik AS untuk tahun ini, 85% responden mempunyai sekurang-kurangnya satu perjalanan domestik yang dirancang pada tahun 2024, dengan 49% merancang untuk melakukan perjalanan domestik 3+ kali sepanjang tahun.

“Sentiasa menggalakkan mendengar langsung daripada pelanggan kami bagaimana mereka merancang untuk bepergian pada tahun akan datang supaya kami dapat mengenal pasti trend perjalanan yang berkembang dan terus menyokong mereka ketika berada jauh dari rumah,” kata Steve Paraboschi, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif IMG. “Walaupun ramai yang fikir ‘balas dendam perjalanan’ hanyalah fenomena beberapa tahun lalu, kami terus melihat permintaan yang meningkat untuk perjalanan antarabangsa dan domestik pada tahun 2024, dan IMG bersedia untuk memenuhi permintaan itu dengan penyelesaian keselamatan perjalanan dan kesihatan terkemuka kami.”

Temuan Tinjauan Prospek Perjalanan:

Apabila menarafkan kebimbangan tentang perancangan atau mengambil perjalanan, keputusan tinjauan menunjukkan bahawa jatuh sakit atau mengalami kemalangan semasa perjalanan terus menjadi kebimbangan teratas bagi pelancong pada tahun 2024. Faktor yang paling membimbangkan bagi pelancong kedua ialah perlu membatalkan perjalanan sebelum berlepas.

  1. Jatuh sakit atau mengalami kemalangan ketika berada di destinasi anda
  2. Perlu membatalkan perjalanan anda sebelum anda berlepas
  3. Isu-isu ketika sampai ke atau dari destinasi anda
  4. Perlu menangguhkan perjalanan anda ketika berada di destinasi anda

Pada tahun 2023, terdapat peningkatan yang signifikan dalam pelancong mengambil perjalanan yang lebih mahal, dan kami mengharapkan trend ini akan berterusan kerana 58% responden merancang untuk menghabiskan jumlah yang sama untuk perjalanan pada tahun 2024 seperti tahun 2023. Sebaliknya, 28% responden berkata mereka merancang untuk menghabiskan lebih banyak untuk perjalanan tahun ini berbanding tahun lalu.

Satu trend muncul pada tahun 2024 adalah pelancong semakin mengambil kira pilihan makanan dan masakan ketika memilih destinasi seterusnya. Menurut keputusan tinjauan, aktiviti, acara dan tarikan adalah faktor paling penting bagi orang ketika berpergian, dan masakan disenaraikan sebagai faktor kedua paling penting.

Pada tahun 2024, 50% daripada semua responden merancang untuk berpergian untuk tujuan perniagaan. Daripada responden tersebut, 78% merancang untuk menyertai “perjalanan gabungan perniagaan dan rekreasi” dengan menambah cuti peribadi sebelum atau selepas sekurang-kurangnya satu perjalanan perniagaan.

“Selama bertahun-tahun, kami telah menyediakan bantuan dan pilihan insurans kepada majikan untuk memenuhi piawaian tanggungjawab wajar bagi pekerja yang bepergian untuk tujuan perniagaan, tetapi peningkatan ‘perjalanan gabungan perniagaan dan rekreasi’ menambah pertimbangan baru bagi pelancong perniagaan untuk memastikan bahagian rekreasi perjalanan mereka dilindungi dengan betul,” kata Justin Poehler, Ketua Pegawai Komersial IMG. “Siri Insurans Perjalanan iTravedlInsured IMG menawarkan pelan perlindungan perjalanan yang direka untuk menyediakan perlindungan dan keyakinan yang diperlukan pelancong.”

Satu lagi trend perjalanan yang semakin popular pada tahun 2024 ialah perjalanan bergenerasi. Keputusan menunjukkan bahawa 35% keluarga mempunyai perjalanan domestik atau antarabangsa yang dirancang dengan beberapa generasi (kanak-kanak, ibu bapa, datuk-nenek, dsb.).

Destinasi paling popular yang responden rancang untuk pergi tahun depan termasuk Kanada, Mexico, Jepun, Itali, Sepanyol, dan Thailand—masuk ke senarai buat kali pertama sejak 2021.

Tentang IMG® (International Medical Group®)

IMG® (International Medical Group®), sebuah syarikat SiriusPoint, ialah syarikat insurans kesihatan dan perkhidmatan bantuan global terkemuka yang telah melayani jutaan ahli di seluruh dunia sejak penubuhannya pada tahun 1990. Pembekal utama penyelesaian perjalanan dan keselamatan kesihatan, IMG menawarkan pelbagai program insurans, termasuk insurans perubatan swasta antarabangsa, insurans perjalanan kesihatan, dan insurans perjalanan, serta perkhidmatan perniagaan, termasuk perkhidmatan pentadbiran insurans dan bantuan kecemasan perubatan, keselamatan dan perjalanan 24/7. Perkhidmatan kelas dunia IMG, bersama-sama dengan portfolio produk yang luas, memberikan Keamanan GlobalTM kepada pelancong, pelajar, mubaligh, anak kapal laut, dan individu atau kumpulan lain yang bepergian, bekerja, atau tinggal jauh dari rumah. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Logo –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.