(SeaPRwire) –   Terkini proksi untuk terperinci perbincangan terkini dengan Dazheng

BEIJING, Jan. 31, 2024 — Lembaga Pengarah Hollysys Automation Technologies Ltd. (“Hollysys” atau “Syarikat”) hari ini mengeluarkan surat kepada pemegang saham menekankan sokongannya terhadap pengambilalihan dicadangkan Syarikat oleh pembeli dikawal oleh Ascendent Capital Partners (“Ascendent”) pada mesyuarat agung luar biasa akan datang yang akan diadakan pada 8 Februari 2024. Dalam surat itu, Syarikat juga menangani kenyataan yang diterbitkan oleh Dazheng Group Acquisition Limited (“Dazheng”).

Juga, dalam proksi tambahan yang akan difailkan hari ini, Syarikat menetapkan terperinci perbincangannya dengan Dazheng sebagai sebahagian daripada prosesnya yang tegas untuk memaksimumkan nilai bagi pemegang saham Hollysys.

Berikut adalah teks penuh surat Lembaga Pengarah kepada pemegang saham:

Para Sahabat Pemegang Saham:

Kami menulis hari ini untuk menekankan semula sokongan kami yang kuat untuk mengundi UNTUK pengambilalihan dicadangkan Hollysys Automation Technologies Ltd. (“Hollysys” atau “Syarikat”) oleh pembeli dikawal oleh Ascendent Capital Partners (“Ascendent”).

Nilai yang menarik dalam pasaran yang tidak tentu

Jawatankuasa Khas pengarah bebas ( “Jawatankuasa Khas”) membuat cadangan ini selepas mempertimbangkan dan berunding secara teliti tentang menyampaikan transaksi yang menarik bagi pemegang saham. Ascendent kekal sebagai satu-satunya pesaing yang telah menunjukkan keupayaan untuk menyampaikan nilai yang menarik yang sepenuhnya dibiayai dan dengan laluan yang boleh dilaksanakan untuk penutupan.

Tawaran pada harga yang lebih tinggi yang tidak disertai pembiayaan yang boleh dipercayai bukan tawaran yang lebih unggul. 

Berhubung huraian di atas, kami akan menfailkan hari ini tambahan proksi yang menetapkan terperinci perbincangannya dengan Dazheng. Kami huraikan mengapa kami percaya kegagalan Dazheng untuk menunjukkan kepastian pembiayaan menyajikan risiko material yang mengatasi harga yang mungkin lebih tinggi yang ditawarkannya.

Ascendent dipilih selepas proses yang telus, persaingan dan tegas

Jawatankuasa Khas dibentuk pada 29 September 2023 terdiri daripada pengarah berpengalaman dan berwibawa bertindak bagi kepentingan terbaik pemegang saham Hollysys. Pengalaman kolektif Jawatankuasa Khas menawarkan perspektif pelabur berharga ketika menilai pilihan strategik untuk memaksimumkan kepentingan pemegang saham dan meningkatkan nilai.

Jawatankuasa Khas mendekati atau berbincang dengan sepuluh pembelian berpotensi, termasuk konsortium pengurusan dan konsortium Recco (yang menjadi Dazheng), menerima tiga permintaan masuk tidak dijemput dan menyenaraikan dua pesaing. Berikutan pelaksanaan perjanjian penggabungan dengan Ascendent, Jawatankuasa Khas menggalakkan minat tujuh pembelian berpotensi semasa tempoh go-shop dan menerima dua cadangan (termasuk cadangan Dazheng), tiada yang menyediakan kepastian transaksi Ascendent.

Gagal mengundi UNTUK transaksi Ascendent pada 8 Februari 2024 boleh menyebabkan penurunan mendadak dalam harga saham mengambil kira keadaan pasaran semasa – pada 29 Januari 2024, Indeks ADR China Select S&P turun 24.77% dalam tempoh 12 bulan.

ISS dan Glass Lewis memberi fokus pada masa lalu, dan tidak memberi kredit yang sewajarnya kepada proses jualan yang tegas dikendalikan oleh Jawatankuasa Khas

Lembaga Pengarah sangat tidak bersetuju dengan cadangan ISS dan Glass Lewis. Tidak satu pun ISS atau Glass Lewis memberikan penilaian terhadap nilai tawaran Ascendent dan cadangan mereka tidak mengambil kira merit transaksi Ascendent, dan sebaliknya memberi tumpuan kepada isu tadbir urus yang berpanjangan beberapa tahun. Jawatankuasa Khas mengendalikan proses jualan yang telus, persaingan dan tegas. Selepas proses jualan yang teliti, tiada jaminan pembelian lain yang boleh dipercayai dan bermodal akan muncul sekiranya transaksi Ascendent ditolak undi. Dalam laporannya, ISS sendiri mengakui jika tiada transaksi, harga saham Syarikat kemungkinan besar akan jatuh dengan ketara, menekankan risiko undi terhadap transaksi.

Laporan ISS tidak mengakui bahawa pertimbangan sebanyak US$26.50 setiap saham semua tunai yang ditawarkan oleh Ascendent adalah satu-satunya cadangan yang menawarkan penilaian yang menarik dan kedua-duanya sepenuhnya dibiayai dan dengan laluan yang boleh dilaksanakan untuk penutupan. Harga itu mewakili premium sebanyak 42% kepada harga tidak terjejas pada 23 Ogos 2023, dan premium sebanyak 52% ke atas VWAP 30 hari melalui tarikh yang sama. ISS itu sendiri melaporkan bahawa saham “telah meningkat sebanyak 102.2%” dari 7 Disember 2020 (ketika Syarikat menerima cadangan tidak dijemput pertama) hingga 23 Januari 2024, “peningkatan tiga angka yang menakjubkan”, dan “pertimbangan penggabungan mewakili premium sebanyak 111.8% kepada harga tidak terjejas pada hari sebelum pengumuman.” Premium ini adalah besar berbanding transaksi serupa.

Dazheng tidak menyampaikan cadangan yang lebih unggul

Sifat berubah-ubah konsortium Dazheng tidak konsisten dengan pembelian yang telah sepenuhnya bersetuju dan mempunyai modal yang tersedia untuk menyelesaikan transaksi. Sejak ia menjadi “Dazheng”, apabila cadangan semulaannya meninggalkan nama Recco Control Technology Pte. Ltd dan Great Wall Capital Co., Ltd., ahli konsortiumnya telah berubah empat kali, seperti digambarkan dalam carta.

Dazheng Consortium evolution
Perkembangan Konsortium Dazheng

Berbeza dengan dakwaannya, tiada pembiayaan ekuiti yang boleh dipercayai telah dikemukakan kepada Jawatankuasa Khas. Dalam cadangan terbarunya, penyedia ekuiti terbesar Dazheng bukanlah pelabur institusi terkenal tetapi “afiliasi” yang tidak mempunyai kekuatan kewangan untuk menyokong komitmen kontraknya. Dazheng telah berulang kali menolak permintaan munasabah daripada Jawatankuasa Khas untuk susunan kewangan yang sesuai untuk menyediakan kepastian dana. Beberapa permintaan yang dibuat oleh Jawatankuasa Khas dalam minggu-minggu kebelakangan ini untuk bercakap dengan penyedia ekuiti terakhir ditolak. Sehingga hari ini, ketidakpastian berkaitan pembiayaan Dazheng kekal.

Untuk memahami situasi memerlukan pemahaman penuh tentang siapa Dazheng dan bagaimana mereka bertindak. Butiran penuh diberikan dalam penyata proksi Syarikat dan tambahannya. Jadual di bawah menggambarkan fakta perbincangan Dazheng dengan Jawatankuasa Khas.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.