(SeaPRwire) –   Penambahan Ackerman ini semakin menguatkan pelaburan Heidrick & Struggles dalam pertumbuhan pasaran tenaga bebas bergaji tinggi dan kedudukannya sebagai pemimpin pasaran dalam bidang ini

CHICAGO, 1 Februari 2024 — Heidrick & Struggles International, Inc. (Nasdaq: HSII), penyedia utama nasihat kepimpinan global dan penyelesaian tenaga bebas berasaskan permintaan, hari ini mengumumkan pelantikan Sunny Ackerman sebagai Pengarah Urusan Global, Tenaga Bebas Berasaskan Permintaan, berkuat kuasa 12 Februari. Dalam peranan ini, Ackerman akan memimpin penyelesaian tenaga bebas berasaskan permintaan di seluruh Heidrick & Struggles secara global, yang merangkumi Kumpulan Tenaga Perniagaan (BTG) dan Atreus.

Pada tahun 2021, melalui pengambilalihan BTG, Heidrick & Struggles menjadi firma penasihat kepimpinan global pertama menawarkan spektrum penuh penyelesaian tenaga tinggi, daripada tenaga bebas bergaji tinggi bebas, eksekutif sementara hingga pelantikan tetap. Heidrick and Struggles memperluaskan segmen Tenaga Bebas Berasaskan Permintaan mereka secara lebih ketara di Eropah melalui pengambilalihan Atreus berpangkalan di Jerman pada tahun 2023.

Seorang pemimpin berwawasan dengan denyutan kuat terhadap masa depan kerja dan pengalaman mengukur penyelesaian tenaga inovatif, Ackerman datang ke Heidrick & Struggles selepas berkhidmat sebagai Presiden, Amerika Syarikat SThree, rakan talian global khusus dalam sains, teknologi, kejuruteraan dan matematik (STEM). Beliau menguruskan wilayah SThree terbesar kedua, menjana lebih $300 juta hasil tahunan. Ackerman juga telah mengabdikan sebahagian besar kerjayanya untuk memajukan kepentingan wanita di tempat kerja dan mencipta laluan kerjaya untuk kumpulan terpinggir. Selain itu, beliau duduk dalam Lembaga Pengarah TechServe Alliance, dan Majlis Kepimpinan Women Business Collaborative.

“Penyelesaian tenaga bebas bergaji tinggi semakin dilaksanakan untuk menyambung kekosongan kepimpinan dalam organisasi semasa landskap perniagaan yang berubah dengan cepat ini. Dengan lebih 25 tahun dalam industri, Sunny adalah pemimpin yang diiktiraf dengan pengalaman tangan dan perspektif pasaran terhadap segmen tenaga berasaskan permintaan yang berkembang pesat,” kata Dan Ryan, rakan di pejabat Heidrick & Struggles New York dan Penaja Eksekutif, Tenaga Berasaskan Permintaan.

Sebelum ini, Ackerman berkhidmat sebagai Presiden, Amerika Syarikat di Kumpulan Rekrutmen Frank. Beliau juga menghabiskan lebih 13 tahun di Kumpulan Manpower, terakhir berkhidmat sebagai Naib Presiden Kanan dan Pengurus Am untuk Amerika Utara. Sunny menerima penghormatan berterusan pada 2022 dan 2023 daripada Staffing Industry Analyst sebagai salah seorang daripada 100 pemimpin paling berpengaruh dan berani di Amerika Utara dalam industri. Beliau juga penerima lima kali Anugerah Global Power 150 Wanita dalam Perkhidmatan Tenaga Kerja.

“Kami gembira menyambut Sunny ke firma pada masa yang amat penting ini. Dengan kepakarannya dalam teknologi, perkhidmatan profesional dan penyelesaian modal insan, kami yakin beliau akan meningkatkan kesiapsediaan aspek penting perniagaan kami ini, memenuhi keupayaan strategik yang diminta oleh pelanggan kami,” kata Tom Murray, Pengarah Urusan Global, Carian Eksekutif. Murray akan mengambil alih jawatan Presiden, Heidrick & Struggles, berkuat kuasa 4 Mac 2024.

Ackerman menambah, “Kita berada dalam zaman peralihan yang menuntut kelenturan dan fleksibiliti daripada organisasi di seluruh dunia. Heidrick & Struggles mempunyai rekod terbukti memberikan perkhidmatan kelas dunia kepada pelanggan dan telah mengukuhkan kedudukannya sebagai pemimpin pasaran dalam bidang ini dengan penambahan penyelesaian tenaga berasaskan permintaan. Saya berharap dapat bekerjasama dengan pasukan untuk terus meningkatkan pertumbuhan hasil dan memajukan landskap tenaga kerana kita membolehkan pelanggan mencapai matlamat perniagaan mereka lebih jauh.”

Mengenai Heidrick & Struggles
Heidrick & Struggles (Nasdaq: HSII) adalah pembekal utama nasihat kepimpinan global dan penyelesaian tenaga berasaskan permintaan, memenuhi keperluan tenaga kanan dan perundingan teratas organisasi di seluruh dunia. Dalam peranan kami sebagai penasihat kepimpinan yang dipercayai, kami bekerjasama dengan pelanggan kami untuk membangunkan pemimpin masa hadapan dan organisasi, menggabungkan perkhidmatan dan penawaran kami dalam carian eksekutif, kepelbagaian dan inklusi, penilaian dan pembangunan kepimpinan, percepatan organisasi dan pasukan, membentuk budaya dan penyelesaian tenaga bebas berasaskan permintaan yang bebas. Heidrick & Struggles merintis profesion carian eksekutif lebih 70 tahun lalu. Hari ini, firma memberikan penyelesaian terpadu tenaga dan modal insan untuk membantu pelanggan kami mengubah dunia, satu pasukan kepimpinan pada satu masa.®  

Hubungan Media
Bianca Wilson
Pengarah, Hubungan Awam, Amerika
Heidrick & Struggles

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.