(SeaPRwire) –   GUIYANG, China, Nov. 21, 2023 — Lembah-lembah di Guizhou tersebar dan berlubang; puncak-puncak dan hutan batu muncul di sini dan di sana. Walaupun “tiada tanah tiga kaki rata di sini”, jambatan-jambatan yang dibina dari tanah menghubungkan gunung-gunung di Guizhou menjadi “dataran tinggi jalan raya” buatan manusia. Anshun, terletak di bahagian tengah dan barat Wilayah Guizhou, mempunyai reputasi sebagai “Kawasan Perbandaran Air Terjun China“, “Kawasan Perbandaran Budaya Kota”, “Kawasan Perbandaran Batik” dan “Kecantikan di Barat China“. Jambatan Sungai Baling di wilayahnya adalah perlambangan “Integrasi Jambatan & Pelancongan” di Guizhou. Jambatan Sungai Baling, terletak di atas laluan air Sungai Baling, bermula dari simpang Guanling di barat, menyeberangi laluan air Sungai Baling, dan mencapai Lebuh Raya Kebangsaan 320 di timur. Ia merupakan bahagian penting Lebuh Raya Shanghai-Kunming (Lebuh Raya Kebangsaan G60).

Siri video pendek “Jadi Tetamu Saya · Guizhou Moden”, asalnya diterbitkan oleh Guizhou Satellite TV, menjemput rakan-rakan asing ke Guizhou dalam bentuk rancangan realiti untuk merakam kehidupan sebenar mereka di kawasan tempatan. Dalam episod ini, Sana, seorang gadis dari Tunisia yang mengkhususkan diri dalam kewartawanan dan pengajian media di Universiti China Timur, dijemput ke Anshun, Guizhou oleh kawannya, Lu Yonglin, yang merupakan “pencinta pelancongan luar”. Mereka menyaksikan kehebatan Air Terjun Huangguoshu dan mengalami keindahan Air Terjun Dishui di Guizhou. Mereka juga menikmati makanan dan muzik di air terjun bergemerlap dan dalam sentuhan keindahan alam semula jadi Guizhou. Mereka menaiki motosikal terbang di atas Jambatan Sungai Baling dan mengalami “Pendakian Ketinggian” dalam kegantungan rangka keluli jambatan; mencabar diri mereka ke platform bungee jumping untuk mengalami “Jumanji” – bungee jumping komersial tertinggi di dunia; dan mendengar orang berpengalaman di bawah jambatan menceritakan kisah beribu-ribu jambatan di Guizhou, “Sebuah jambatan akan terbang untuk menghubungkan utara dan selatan, Mengubah jurang dalam menjadi laluan utama”

“Anshun benar-benar indah! Saya tidak mahu pergi dari sini dan saya mahu tinggal di sini!” kata Sana dengan penuh semangat bahawa dia mahu menghargai setiap saat perjalanan dan mengekalkan kenangan selamanya. Dia juga berharap mempunyai lebih banyak peluang untuk datang ke Guizhou dan menjelajahi lagi pemandangan yang indah.

Hubungi: Yu Xiaoying

Tel: 0086851-85377412

E-mel:  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)