(SeaPRwire) –   Tiga tahun, Persaingan Global Akan Membalas Pasukan untuk Mereka Bentuk, Membangunkan dan Membina Penyelesaian Udara yang Menghidangkan Kebajikan Awam

SANTA CLARA, California, 7 Februari 2024 — Hari ini, di persidangan Transformative Vertical Flight 2024, mengumumkan pelancaran persaingan global tiga tahunnya — Hadiah GoAERO, yang bertujuan untuk memberi inspirasi kepada penciptaan Pesawat Tanggapan Kecemasan Berpindah Portable, Berpelbagai dan Berdaya Autonomi. Sepanjang persaingan ini, pasukan akan bersaing untuk lebih daripada $2 juta hadiah keseluruhan.

 

GoAERO Launches $2+ Million Competition to Inspire Creation of Versatile Emergency Response Flyers

Persaingan ini adalah panggilan global kepada peniaga, jurutera, pelajar dan perniagaan untuk mencipta penyelesaian udara yang menyelamatkan nyawa manusia dalam bahaya dan menangani cabaran yang dibawa oleh kecemasan perubatan, krisis kemanusiaan, perubahan iklim dan bencana alam.

“Penyelamat kecemasan meletakkan nyawa mereka untuk membantu orang yang memerlukan,” kata Gwen Lighter, CEO GoAERO. “Mereka layak mendapat teknologi paling berupaya yang boleh melaksanakan pelbagai misi penyelamatan. Hadiah GoAERO berharap untuk memberi inspirasi dan mencetuskan penciptaan Pesawat Tanggapan Kecemasan Berpindah Portable, Berpelbagai dan Berdaya Autonomi yang mampu membantu menutup jurang penting dalam teknologi tanggapan kecemasan.”

Hadiah GoAERO disokong oleh rangkaian pakar antarabangsa yang diiktiraf dalam bidang penerbangan termasuk,,, , dan organisasi penerbangan lain. Sebagai sebahagian daripada persaingan ini, pasukan akan mendapat akses kepada pemandu dan pakar teknikal di kebanyakan organisasi ini, serta latihan, kuliah dan perisian.

Berucap bersama Lighter di persidangan itu, Bob Pearce, Pengarah Eksekutif, Misi Penyelidikan Aeronautik NASA ARMD, berkata, “NASA mempunyai sejarah panjang memecahkan teknologi baharu yang meningkatkan kehidupan harian dan menyokong tanggapan bencana. GoAERO berkongsi visi kami bahawa penerbangan boleh dimanfaatkan untuk menjelajah, menemui dan membina masa depan yang lebih baik untuk manusia.”

Persaingan ini terdiri daripada tiga peringkat. Peringkat pertama – “peringkat kertas” – memerlukan penyampaian kertas teknikal secara digital. Peringkat 2 ialah peringkat pembinaan, yang memerlukan pengesahan konsep melalui pesawat skala sub atau skala penuh. Peringkat 3 ialah peringkat akhir dan menampilkan Terbang Akhir Akhir, di mana pasukan perlu melengkapkan lima misi tanggapan kecemasan dunia sebenar dengan pesawat terbang mereka.

Semasa Terbang Akhir Akhir, pesawat terbang akan dinilai berdasarkan ketepatan, produktiviti, kepayahan, penyesuaian dan manuver. Pasukan yang mengumpulkan markah terbanyak dalam setiap kategori akan memenangi Hadiah Teratas $750,000. Pasukan juga berpeluang memenangi Hadiah Pemusnah $100,000 daripada RTX dan Hadiah Daya Autonomi $100,000. Hadiah wang tunai lain juga akan dianugerahkan sepanjang persaingan ini.

Mengenai GoAERO

GoAERO ditubuhkan untuk mencipta teknologi penerbangan transformasi yang menyelamatkan nyawa. Misi kami adalah untuk mencipta penyelesaian udara inovatif yang menangani cabaran yang dibawa oleh bencana alam, kecemasan perubatan, perubahan iklim, dan krisis kemanusiaan – dan untuk mewujudkan rangkaian kerjasama merentasi industri, kerajaan, dan organisasi penerbangan dan penyelamat pertama untuk memastikan penggunaan masa depan yang selamat dan berkesan pesawat ini untuk menyelamatkan nyawa.

Pada tahun 2024, GoAERO melancarkan Hadiah GoAERO, yang komited untuk memberi inspirasi kepada penciptaan Pesawat Tanggapan Kecemasan Berpindah Portable yang menyelamatkan nyawa manusia dalam bahaya dan menangani bencana di mana sahaja ia dijumpai. Dengan lebih daripada $2 juta hadiah, persaingan ini akan mencipta pesawat yang selamat, mudah alih, kukuh dan berdaya autonomi. Pasukan yang bersaing dalam Hadiah GoAERO akan bersaing selama tiga tahun dan mendapat manfaat daripada pemanduan pakar, liputan global, akses ke perisian, produk dan perkhidmatan, dan hadiah wang tunai. Untuk mendaftar pasukan atau mempelajari lebih lanjut mengenai Hadiah GoAERO, sila lawati: .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.