(SeaPRwire) –   HONG KONG, 6 Februari 2024 — Futu, syarikat teknologi kewangan terkemuka yang mengkhususkan dalam perdagangan sekuriti dan pengurusan kekayaan (Nasdaq: FUTU), dengan sukacitanya mengumumkan bahawa anak syarikatnya, Futu Securities International (Hong Kong) Limited (“Futu”), telah menerima beberapa anugerah pelaburan berprestij dari Chicago Mercantile Exchange (CME). Pengiktirafan ini mengesahkan pengaruh dan kedudukan industri Futu, terutamanya dalam bidang dan pelaburan . Selama bertahun-tahun, Futu telah menyediakan pelanggan dengan pelbagai penyelesaian kontrak masa depan dan pilihan, memperoleh pengiktirafan meluas sebagai pilihan utama pelbagai pertukaran global dan institusi rasmi untuk perdagangan produk pertukaran dan pelaburan derivatif.

Futu Securities International (Hong Kong) Limited has received several prestigious investment awards from the Chicago Mercantile Exchange
Futu Securities International (Hong Kong) Limited has received several prestigious investment awards from the Chicago Mercantile Exchange

Dengan menggunakan pengalaman pengguna yang cemerlang dan kelebihan aplikasi, Futu telah dianugerahkan pelbagai anugerah pelaburan dari CME, termasuk “Rakan kunci program broker,” “Broker inovatif,” “Pemindah pilihan,” dan “Broker berpengaruh.” Ini menekankan kekuatan dan reputasi Futu dalam penyediaan produk dan perkhidmatan derivatif, komited untuk menyediakan pelabor global dengan portfolio pelaburan yang pelbagai dan fleksibel. Selain itu, Futu menyokong pelbagai kategori pelaburan kontrak masa depan dan pilihan, termasuk saham Hong Kong, indeks Hong Kong, pilihan saham AS, ETF, dan kontrak masa depan dan pilihan CME, membolehkan pelabor membuat pilihan fleksibel berdasarkan rancangan mereka. Futu juga menyediakan pengalaman perdagangan pilihan yang cemerlang kepada pengguna, termasuk sokongan untuk 11 pilihan kombinasi dengan keperluan margin yang dikurangkan, senarai menegak, dan strategi lindung nilai yang lain.

Encik Jeff Shi, Pengurus Besar Futu Securities International (Hong Kong) Limited, berkata, “Kami gembira diiktiraf sebagai broker teknologi paling dianugerahkan di Majlis Anugerah CME 2023, di mana pegawai kanan CME secara peribadi memuji institusi kewangan yang menyumbang secara signifikan kepada pasaran perdagangan tempatan. Di bawah pasaran yang tidak menentu dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Futu tidak sahaja menawarkan pelabor pilihan pelaburan yang pelbagai, fleksibel dan daya tahan tetapi juga menjadi broker teknologi paling dianugerahkan. Memandang ke hadapan, Futu akan terus memperluaskan julat aset perdagangan platform dan meningkatkan fleksibiliti untuk memenuhi pelbagai keperluan pelaburan. Kami juga merancang untuk bekerjasama dengan lebih banyak pertukaran antarabangsa, secara kolektif memacu pembangunan pasaran modal Hong Kong untuk menjadi hab kewangan global.

Mengenai Futu Securities International (Hong Kong) Limited

 International (Hong Kong) Limited ialah syarikat berlesen yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Komoditi. Futu telah mengekalkan momentum pertumbuhan tinggi sejak penubuhannya pada tahun 2012, memastikan kepimpinan pasarannya di Hong Kong melalui bilangan pelanggan, dengan volum perdagangannya dari perniagaan runcit berada pada kedudukan Ketiga di pasaran. Berpangkalan di Hong Kong, Futu Securities ialah broker dalam talian generasi seterusnya. Dengan menggabungkan teknologi dan platform perdagangan mudah alih, Futu meningkatkan pengalaman perdagangan secara keseluruhan dan komited untuk menjadi platform perkhidmatan kewangan berpengaruh secara global. Untuk maklumat lanjut mengenai Futu Securities, sila lawati laman web kami di .

Mengenai Futu Holdings Limited

Futu Holdings Limited (“Futu”) (Nasdaq: FUTU) ialah syarikat teknologi maju yang mentransformasikan pengalaman pelaburan dengan menawarkan platform perdagangan dan pengurusan kekayaan sepenuhnya digital. Futu disenaraikan di Nasdaq pada 8 Mac 2019. Futu dan anak syarikat berlesennya menyediakan perkhidmatan pelaburan, termasuk untuk saham Amerika Syarikat, Hong Kong SAR, China Connect, dan Singapura, pembiayaan margin, pengurusan kekayaan, data pasaran, dan ciri sosial interaktif untuk pelabor individu melalui platform digital tunggal yang berteknologi tinggi, Futubull dan moomoo. Dengan mencipta rangkaian berpusat di sekitar penggunanya, Futu menyediakan konektiviti kepada pengguna, pelabor, penganalisis, media, syarikat, dan institusi. Futu juga menyediakan penyelesaian Pelan Pemilikan Saham Kakitangan (ESOP), perkhidmatan pengedaran IPO, perkhidmatan hubungan pelabor (IR) dan hubungan awam (PR) melalui jenama perkhidmatan perusahaan . Futu Trustee menyediakan penyelesaian pengurusan kekayaan secara menyeluruh untuk klien korporat dan individu berkekayaan tinggi, dan merevolusikan penyampaian perkhidmatan untuk Pentadbiran Amanah ESOP, Amanah Keluarga dan Keluarga dengan menggunakan teknologi. Dengan menempatkan pengguna dan pengalaman sebagai keutamaan, Futu akan terus menyempurnakan produknya untuk menyediakan lebih banyak produk dan perkhidmatan yang memberi manfaat kepada pelabor, korporat, dan industri serta menjadi platform perkhidmatan kewangan global berpengaruh. Untuk maklumat lanjut mengenai Futu, sila lawati laman web rasmi

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.