(SeaPRwire) –   Syarikat bekerjasama untuk menyesuaikan platform bagi memenuhi keperluan pasaran Australia yang unik

NEW YORK dan SYDNEY, Nov. 21, 2023 — , pembekal global terkemuka perisian pengawasan perdagangan pada skala besar merentasi semua garis pertahanan, dan FinClear, Australia’s penyedia terkemuka perkhidmatan pelaksanaan perdagangan dan penjelasan pihak ketiga, hari ini mengumumkan bahawa FinClear telah melaksanakan platform Validus Eventus untuk pengawasan perdagangan dan pemantauan selepas perdagangan.

FinClear menyentuh satu daripada dua urus niaga runcit di Australia, membersihkan dan menyelesaikan AU$360 bilion dalam urus niaga setiap tahun. Syarikat ini mengendalikan lebih daripada AU$145 bilion aset tersenarai pada platform sedia ada dan menyokong lebih daripada 570,000 akaun. Ia memberikan perkhidmatan kepada lebih daripada 250 perantara grosir.

Andrea Marani, CEO FinClear Pelaksanaan Perdagangan dan Perkhidmatan Penjelasan berkata bahawa ketika syarikat terus berkembang, FinClear memilih untuk beralih ke Eventus daripada pembekal sebelumnya atas beberapa sebab, termasuk keupayaan untuk menyesuaikan platform, kecanggihan teknologi dan dialog serta penglibatan proaktif dengan pasukan.

Marani berkata: “Kedua-dua syarikat kami telah membuat komitmen besar untuk pelaksanaan ini, dan ini jauh lebih daripada hubungan pembekal-pelanggan. Eventus memberi kami peluang untuk menyesuaikan Validus kepada keperluan khusus pasaran ekuiti Australia. Sejak melaksanakan platform, kami sudah melihat pengurangan yang ketara dalam amaran palsu, dan kini kami dapat mengesan tingkah laku yang sebelum ini tidak dapat kami tangkap.”

Dengan penyelia meletakkan tanggungjawab ke atas broker untuk memantau aktiviti perdagangan dan membantu mengekalkan integriti pasaran, beliau berkata adalah wajib bagi FinClear untuk melaporkan aktiviti mencurigakan untuk memberikan data tepat kepada penyelia secara harian.

Marani menambah: “Sanksi berat telah dikenakan ke atas firma broker bagi tidak berbuat demikian. Tanggungjawab ini terus meningkat, dan perisian Eventus akan menjadi alat penting untuk membantu dalam mengurus tanggungjawab ini.”

Travis Schwab, CEO Eventus berkata: “FinClear memainkan peranan penting dalam komuniti broker Australia. Kami benar-benar telah menubuhkan hubungan saling menguntungkan, dan minat firma ini untuk bekerjasama dengan kami tidak sahaja untuk menyesuaikan produk bagi keperluannya tetapi membantu kami menyesuaikan produk untuk pasaran Australia secara umum telah memberi manfaat luar biasa.”

Mengenai Eventus

Eventus menyediakan perisian pengawasan perdagangan pada skala besar dan terkini merentasi semua garis pertahanan. Platform canggih dan berprestijnya Validus mudah dilaksanakan, menyesuaikan dan digunakan dalam pasaran ekuiti, pilihan, komoditi, pertukaran asing (FX), bon tetap dan aset digital. Validus terbukti dalam persekitaran yang paling rumit, bervolum tinggi dan masa sebenar Eventus yang semakin berkembang, termasuk bank-bank tahap satu, broker-broker, peniaga komoditi, kumpulan perdagangan ekuiti swasta, pusat pasaran, institusi beli-sisi, firma perdagangan tenaga dan komoditi, dan penyelia. Pelanggan bergantung kepada platform ini, disertai sokongan responsif syarikat dan pembangunan produk, untuk mengatasi cabaran pengawasan perdagangan peraturan yang paling mendesak.

Mengenai Kumpulan FinClear

Kumpulan FinClear adalah pembekal teknologi dan infrastruktur bebas terkemuka di Australia untuk pasaran kewangan tersenarai dan swasta. FinClear ditubuhkan pada tahun 2015 dan sejak itu berkembang dan meluaskan untuk menjadi Kumpulan FinClear. Membentuk Kumpulan adalah tiga jenama berbeza dengan tawaran unik mereka sendiri, iaitu FinClear Pelaksanaan Perdagangan dan Perkhidmatan Penjelasan, FCX dan Transact1. Kumpulan mempunyai asas pelanggan yang sangat meluas, memberikan peluang untuk menyediakan produk dan perkhidmatan yang lebih cekap, berpatutan dan revolusioner. Untuk maklumat lanjut lawati .

Logo –
Logo –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)