(SeaPRwire) –   Filem ini adalah bahagian pertama siri “Ibu-ibu Fútbol”, menekankan kepentingan kesejahteraan ibu

SANTOS, Brazil, 21 November 2023 — FC Mother, inisiatif perintis yang komited meningkatkan kesejahteraan ibu kita, telah bergabung tenaga dengan Yayasan Pelé untuk menandakan tonggak sejarah. Pada 20 November 2023, FC Mother dengan bangganya mengumumkan bahawa Pusat Pemulihan HOME pertamanya akan segera menghiasi Santos, Brazil, kampung halaman roh legenda bola sepak Pelé. Pusat ini dijadual dibuka pada awal 2024.

 

Pengumuman penting ini bertepatan dengan ulang tahun kelahiran ke-101 Dona Celeste Arantes, ibu yang dicintai Pelé. Sebagai penghormatan yang menyentuh hati kepada wanita yang sokongan dan cintanya membentuk kehidupannya, FC Mother mengeluarkan filem dalam bentuk sajak dibaca oleh Pelé. Filem ini tidak sahaja mengucapkan selamat ulang tahun kepada Dona Celeste tetapi juga mengiktiraf beliau sebagai “Ibu Fútbol” pertama, mengiktiraf pengaruh mendalamnya terhadap dunia bola sepak.

Pusat HOME FC Mother di Santos mewakili komitmen untuk mengubah kehidupan ibu dan keluarga mereka di seluruh dunia. Inilah tempat ibu akan datang dan mendapat akses kepada pendidikan dan perkhidmatan kesihatan kelas dunia.

Selama 10 tahun kebelakangan ini, FC Mother telah mengumpulkan ekosistem kesejahteraan, sains dan ibu bapa terbesar di dunia dengan kerjasama penyelidikan dan impak dengan 23 organisasi, termasuk dan . Kerjasama dengan Yayasan Pelé menunjukkan peranan unik FC Mother di persimpangan sains, ibu bapa, sukan dan inovasi.

“Kami berbesar hati untuk merayakan kehidupan Dona Celeste Arantes hari ini,” kata , Pengasas FC Mother dan bekas . “Dan berkongsi sedikit gambaran hubungan luar biasa beliau dengan anaknya, dan nilai suci ibu kita.”


Semua klip Pelé di atas boleh didapati untuk muat turun dan siaran.

Latar Belakang:  

Tentang : FC Mother ialah hasil komitmen 10 tahun untuk mewujudkan terobosan global bagi menangani krisis kesihatan ibu. Platfom FC Mother bekerjasama dengan komuniti bola sepak untuk melaksanakan program kesihatannya. 

Tentang : diasaskan oleh pemain bola sepak legendar Pelé, Yayasan Pelé komited mempromosikan perubahan sosial positif melalui inisiatif yang memberi kesan pendidikan, sukan, kesihatan dan alam sekitar.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)