(SeaPRwire) –   Acara kecantikan siaran langsung DFS x Douyin pertama memperkenalkan model beli-belah fizikal dan digital kepada pencari kecantikan Cina di kedai DFS di Hong Kong

  • DFS dan Douyin Life Service telah menjalin usaha sama yang belum pernah terjadi sebelumnya untuk merevolusikan pengalaman beli-belah pelancongan mewah pelanggan China dengan model beli-belah fizikal dan digital. Acara siaran langsung yang menarik diadakan untuk mempromosikan berbagai produk kecantikan kepada pengguna Douyin pada 23 hingga 26 November 2023. Pengguna dapat langsung membeli kupon tunai dengan nilai yang menarik dan membeli barang-barang yang mereka inginkan di salah satu dari empat kedai DFS di Hong Kong selama perjalanan mereka berikutnya. Acara siaran langsung kedua dijadualkan pada 2 hingga 3 Februari 2024.
  • Dengan berinteraksi dengan hos siaran langsung, pelanggan mendapat manfaat gabungan berupa produk yang dipilih teliti, perincian produk, dan harga istimewa di kedai DFS di Hong Kong. Dengan mengintegrasikan kelebihan beli-belah dalam talian dan luar talian, DFS menunjukkan komitmennya dalam menciptakan pengalaman beli-belah yang disesuaikan dan layanan yang dipersonalisasi bagi pelanggan.
  • Kolaborasi ini menciptakan insentif bagi pelanggan baru, yang diambil dari basis pengguna Douyin yang besar yang menggunakan video mobil pendek dan kini memiliki akses ke pilihan beli-belah yang inovatif dengan DFS. Pada saat yang sama, kandungan siaran langsung yang menarik dan kupon tunai yang menarik telah merangsang pembelian daripada ahli program kesetiaan berhadiahDFS- DFS CIRCLE di platform.

HONG KONG, 2 Feb. 2024 — DFS Group, peruncit perjalanan mewah terkemuka dunia, mencipta sejarah dengan menjadi rakan dagang rentas negara pertama bagi Douyin Life Service, platform video pendek yang paling popular di Tanah Besar China, sekaligus merevolusikan pengalaman beli-belah pelancongan mewah antarabangsa pengembara China. Dari 23 hingga 26 November 2023, kedua belah pihak telah menganjurkan acara siaran langsung selama empat hari untuk memperkenalkan lebih daripada 80 produk kecantikan – termasuk penjagaan kulit, kosmetik dan wangian – kepada pengguna Douyin. Penonton siaran langsung dapat langsung membeli kupon mudah berasaskan HKD dengan RMB, yang membolehkan pelanggan menebus untuk pembelian secara langsung di keempat-empat kedai DFS di Hong Kong.


Sebagai kolaborasi siaran langsung pertama Douyin Life Service dengan peruncit yang berpangkalan di Hong Kong, DFS dan Douyin Life Service telah menciptakan pengalaman beli-belah baharu untuk seramai 600 juta pengguna Douyin. Dengan berinteraksi dengan hos siaran langsung, pelanggan dapat dengan mudah melihat produk teratas yang dipilih mengikut keperluan, mengenali produk kecantikan DFS yang dipilih dan seterusnya membeli barangan yang mereka inginkan dengan harga istimewa di kedai DFS di Hong Kong.

Oleh kerana sambutan hangat, DFS dan Douyin Life Service telah menetapkan pandangan mereka terhadap acara siaran langsung produk kecantikan kolaboratif kedua pada 2 hingga 3 Februari 2024, yang akan menyaksikan hos profesional membawa produk-produk ikonik dalam kategori penjagaan kulit dan haruman ke platform Douyin.

Menarik pelanggan baharu rentas negara dengan perbelanjaan tinggi, 30% daripada pendapatan langsung dijana oleh pelanggan baharu

Kerjasama antara kedua belah pihak menggalakkan pembelian oleh ahli DFS CIRCLE, sambil menarik pelanggan baharu dengan kuasa perbelanjaan yang tinggi untuk DFS. Statistik menunjukkan bahawa 30% daripada pendapatan langsung yang dijana dalam acara siaran langsung pertama datang daripada pelanggan baharu, dan penjualan setiap lawatan bagi pelanggan yang tertarik dengan acara siaran langsung itu adalah 88% lebih tinggi daripada pelanggan baharu di kedai luar talian. Kolaborasi itu secara berkesan membolehkan DFS menjangkau pelanggan yang lebih cenderung membelanjakan duit untuk kecantikan, sambil meningkatkan keterlihatan dan pasaran jenama DFS di Tanah Besar China. Kolaborasi ini juga mempamerkan cara inovatif Douyin Life Service dan rakan kongsinya di Hong Kong dapat menjangkau pelanggan dengan pengalaman belanja yang relevan untuk menjana pendapatan e-dagang dan memperdalam pengalaman pengguna di platform.

Sebagai bagian dari perikatan strategis, DFS juga menjadi pedagang pertama di Hong Kong yang memungkinkan pelanggan untuk menebus kupon tunai mereka dengan menunjukkan kod QR pada aplikasi Douyin ketika mereka membayar pembelian mereka. Sistem pembayaran yang lancar ini menjimatkan pelanggan daripada kesulitan memuat turun aplikasi tambahan atau perlu mencetak kupon tunai, yang menciptakan pengalaman belanja yang lebih mudah dan menyenangkan di kedai DFS di Hong Kong.

Long Chiu, Naib Presiden Eksekutif untuk Pemasaran Global & Usaha Digital di DFS Group, berkata, “DFS senantiasa berpegang pada filosofi inovasi kami, dan telah lama berkomitmen untuk memanfaatkan teknologi, untuk terus meningkatkan pengalaman belanja bagi pelanggan kami. Pada saat yang sama, inovasi membantu kami untuk menciptakan nilai bagi rakan jenama kami. Kami senang telah membentuk kolaborasi dagang rentas negara yang belum pernah terjadi sebelumnya dengan Douyin Life Service, dan kami kewalahan dengan sambutan antusias dari pengguna Douyin. Kolaborasi ini telah menarik pelanggan baharu di Tanah Besar China, kelompok pelanggan teras bagi kami, dan menghasilkan pendapatan e-dagang tambahan untuk DFS dan Douyin Life Service, yang menetapkan preseden yang berjaya untuk kolaborasi yang lebih beraneka pada masa depan.”

Jangan lewatkan acara siaran langsung kecantikan DFS X Douyin Life Service kedua, dengan hos baru dan tawaran yang lebih menarik dalam perjalanan

Untuk acara siaran langsung yang akan datang, pelanggan dapat menebus kupon tunai di kedai DFS Hong Kong dalam 3 hari setelah pembelian. Pengguna Douyin dapat mengikuti akaun ” ” dan berpartisipasi dalam acara siaran langsung kecantikan secara nyata. DFS dan Douyin Life Service berencana untuk mengembangkan lagi kolaborasi mereka ke kedai DFS di Macau, jadi pengguna Douyin yang menonton konten siaran langsung membeli kupon tunai yang berlaku di kedai DFS Macau, memperluas lokasi dan rentang kemungkinan untuk perjalanan belanja mereka.

DFS: Panduan Pribadi Anda Menuju Dunia Barang Mewah

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

DFS Group adalah peruncit perjalanan mewah terkemuka di dunia. Didirikan di Hong Kong pada tahun 1960, DFS Group terus menjadi perintis dalam dagang r