(SeaPRwire) –   BEIJING, Feb. 7, 2024 — Datasea Inc., (NASDAQ: DTSS) (“Datasea” atau “Syarikat”) ialah syarikat teknologi digital yang ditubuhkan di Nevada yang terlibat dalam segmen perniagaan pintar untuk akustik dan teknologi mesej 5G di China mengumumkan hari ini bahawa, pada Februari 6, 2024, ia menerima notis bertulis daripada Jabatan Keperluan Senarai Pasaran Saham Nasdaq The Nasdaq Stock Market LLC (“NASDAQ”) mengesahkan bahawa untuk 10 hari perniagaan berturut-turut, dari Januari 23 hingga Februari 5, 2024, harga tawaran tertinggi saham Syarikat telah berada pada $1.00 sesa ham atau lebih tinggi dan, oleh itu, Syarikat telah memenuhi semula keperluan harga tawaran minimum NASDAQ di bawah Peraturan Senarai 5550 (a) (2) dan perkara ini kini ditutup.

Mengenai Datasea Inc.

Datasea Inc. (“Datasea”) adalah pembekal produk, perkhidmatan dan penyelesaian terkemuka untuk pelanggan korporat dan runcit dalam industri inovatif, Akustik Pintar dan teknologi mesej 5G, terutamanya memfokuskan pada teknologi bunyi ultrasonik, infrabunyi dan bunyi arah. Teknologi R & D terkemuka Syarikat berfungsi sebagai infrastruktur dan tulang belakang inti bagi produknya. Segmen Mesej 5Gnya beroperasi pada platform awan berdasarkan AI. Datasea memanfaatkan teknologi terkini dalam akustik pintar, menggunakan sterilisasi ultrasonik untuk memerangi virus dan mencegah jangkitan manusia, dan juga sedang membangunkan inovasi dalam bunyi arah dan kosmetologi perubatan ultrasonik. Pada Julai 2023, Datasea menubuhkan anak syarikat milik penuh, Datasea Acoustics LLC, di Delaware, dalam langkah strategik untuk menandakan kehadiran globalnya. Ini mendasarkan komitmen Datasea terhadap Akustik Pintar dan niatnya untuk menawarkan penyelesaian akustik terkemuka ke pasaran AS. Untuk maklumat lanjut, sila lawati: .

Nota Berjaga-jaga Mengenai Pernyataan Prospektif

Pernyataan prospektif dalam siaran akhbar ini mengandungi pernyataan prospektif dalam maksud Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934 dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Persendirian Amerika Syarikat 1995. Pernyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggar”, “sasaran”, “berterusan”, “gagasan” dan istilah serupa. Pernyataan sedemikian berdasarkan jangkaan pengurusan terhadap keadaan pasaran dan operasi semasa, dan berkaitan dengan peristiwa yang melibatkan risiko yang diketahui atau tidak diketahui, ketidakpastian dan faktor-faktor lain yang sukar diramal dan di luar kawalan Datasea, yang mungkin menyebabkan keputusan, prestasi atau pencapaian sebenar Datasea (termasuk nilai RMB/USD manfaat yang dijangka kepada Datasea seperti yang diterangkan di sini) berbeza secara material dan tidak menggalakkan daripada keputusan yang dijangka, terkandung atau tersirat dalam pernyataan prospektif. Maklumat lanjut mengenai risiko, ketidakpastian atau faktor ini termasuk dalam penyataan Datasea dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, yang boleh didapati di . Datasea tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini sebarang pernyataan prospektif akibat maklumat baru, peristiwa masa depan atau lain-lain, kecuali seperti yang diperlukan di bawah undang-undang.

Hubungan Pelabur dan Media:

Datasea Inc. Hubungan Pelabur
E-mel:  

Precept Investor Relations LLC

David Rudnick
+1 646-694-8538

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.