(SeaPRwire) –   WASHINGTON, Nov. 20, 2023 — Sulit dipercayai bahawa pada November 20, 2023,  akan menyambut ulang tahun ke-10. Pada tahun 2013, satu peristiwa penting dalam kecerdasan buatan menandakan permulaan syarikat yang akan menjadi terkenal sebagai pelopor dalam dunia AI. Matt Zeiler, Ph.D. Pengasas & CEO, bukan sahaja memenangi pertandingan pengelasan imej ImageNet yang berprestij tetapi juga meletakkan asas untuk Clarifai, sebuah syarikat yang berazam untuk melangkaui sempadan apa yang boleh dicapai oleh AI.

“AI sedang melepaskan nilai yang amat besar dalam semua industri dan akan melepaskan kes guna baharu selama bertahun-tahun. Namun, ia tidak akan dapat merealisasikan potensi penuhnya sehingga pembangun semua tahap kemahiran boleh menyemarakkan AI ke dalam aplikasi mereka,” kata Dr. Matthew Zeiler. “Di Clarifai, kami telah membina platform AI pembelajaran mendalam kami selama satu dasawarsa, yang memberdayakan lebih daripada 270,000 pengguna global untuk menghasilkan aplikasi AI. Dengan kenaikan tahun ini GenAI, kami berada di garis hadapan zaman baharu. Saya gembira untuk teruskan momentum yang kuat dengan mengembangkan pasukan luar biasa kami dan mengumumkan platform AI penuh untuk AI generatif pada ulang tahun kesepuluh kami. Dengan keupayaan ujung ke ujung dalam satu platform, seperti inferens serverless untuk model difusi dan model bahasa besar, kejuruteraan prompt, alat perbandingan LLM, pengurusan LLM di antara model terbuka/tertutup, penambahbaikan LLM berkadar rendah, penilaian LLM, vektorDB serverless terbina dengan pengindeksan automatik, pelabelan data generatif, pemantauan model, dan banyak lagi kami membolehkan organisasi mempercepat kes guna baharu generatif seperti peningkatan pencarian generasi dokumen, generasi visual, carian multi-modal dan lain-lain dari prototaip ke pengeluaran.” 

Pada awalnya, Clarifai membincangkan penglihatan. Keupayaan untuk mengenali, memahami, dan meramalkan dunia visual telah menjadi amat transformasi dan perlu serta penting untuk AI yang boleh diakses. Sejak itu, Clarifai telah meluaskan platform dengan AI bahasa untuk memahami teks dan audio, dengan ketara meletakkan Clarifai untuk gelombang AI generatif hari ini. Clarifai terus melangkaui sempadan teknologi, membawa perhatian analis industri terkemuka Forrester, Gartner, dan IDC.

“Untuk benar-benar mencapai potensi AI, matlamat kami sentiasa adalah untuk membuat AI boleh diakses oleh lebih daripada 50M pembangun dan bukan hanya kurang daripada 500k ahli sains data,” kata Alfredo Ramos, SVP Platform. “Misi kami untuk ‘memberdayakan pembangun untuk cepat bersama-sama mencipta, berkongsi, dan menggunakan AI Dunia untuk pengeluaran’ adalah pemacu bagaimana kami membina di Clarifai. Hari ini platform AI generatif penuh kami adalah cepat, boleh konfigurasi, kolaboratif, dan boleh didistribusikan di mana-mana dari awan hibrid ke prm ke tepi,” kata Ramos, “Kami telah membolehkan pembangun untuk berinovasi dengan memasukkan AI terkini, seperti AI generatif hari ini sambil mempercepatkan nilai masa, menyederhanakan undang-undang, perolehan, dan penyelenggaraan, dan menyampaikan kawalan dan kawalan yang lebih baik yang platform penuh ini berikan, semuanya penting kepada eksekutif senior dan C-suite.”

2023 menamatkan dasawarsa pertama Clarifai dengan pelancaran   Clarifai – pengalaman AI tunggal dibina di sekitar Clarifai , satu destinasi tunggal untuk menyatukan dan mengorganisasi semua aset AI perusahaan dalam satu tempat. Ini membawa kemajuan yang menakjubkan di sekitar AI generatif – dengan LLMs Terbuka Sumber dan Pihak Ketiga, Modul UI, Tasik AI untuk pengurusan data terpusat, kemajuan SDK Python, integrasi Databricks untuk alir kerja AI yang licin, dan penambahbaikan Carian memperkaya fungsi RAG kami yang sudah kuat.

Clarifai berada di garis hadapan AI, bersedia untuk masa depan sambil setia kepada asal-usulnya dan didorong oleh kepercayaan bahawa AI boleh memberdayakan manusia jika dijadikan boleh diakses, pelbagai, dan inovatif.

“Dengan dasawarsa di belakang kami, kami telah melakukan kerja kejuruteraan yang sukar untuk membuat platform AI berskala, boleh diharap dan selamat untuk memahami dan menjana kandungan supaya anda boleh fokus membina AI ke dalam aplikasi anda. Memiliki semua alat dalam satu tempat mempercepatkan pembangun dan perniagaan untuk mengadopsi AI, menyampaikan strategi AI mereka. Ia menyeronokkan untuk melihat realisasi potensi ini untuk AI dalam pelanggan semua saiz kami, dari pembangun individu kepada Fortune 500 terbesar dan agensi kerajaan mengendalikan Clarifai di medan pertempuran. Clarifai adalah yang pertama untuk pasaran dengan banyak teknologi AI yang berkumpul menjadi platform AI penuh tunggal, kini memberdayakan gelombang generatif AI. Sebagai perintis, sepuluh tahun pertama terasa seperti kabur, dan kami menantikan untuk terus mengukir masa depan AI.” kata Dr Zeiler.

Mengenai Clarifai
Clarifai menyediakan platform AI penuh untuk pembangun dan pasukan untuk dengan cepat dan secara kolaboratif memasukkan penglihatan, bahasa, dan audio AI ke dalam pengeluaran dengan penawaran awan hibrid selamat, privasi dan boleh skala kami. Clarifai membolehkan perusahaan dan organisasi sektor awam mengekstrak wawasan dengan pantas daripada data tidak berstruktur mereka dan, dengan berbuat demikian, meningkatkan nilai data dan modal insan mereka, mengurangkan perbelanjaan AI, dan berbuat demikian dengan tadbir urus AI ramah perusahaan. Dengan mengurangkan keperluan untuk pengetahuan sains data khusus secara ketara, kami mendemokrasikan teknologi AI, menurunkan halangan masuk dan menggalakkan penggunaan di sektor yang berbeza. Diasaskan pada tahun 2013 oleh Matt Zeiler, Ph.D., Clarifai telah diiktiraf oleh analis industri terkemuka Forrester, Gartner, dan IDC, dan telah menjadi pemimpin pasaran AI sejak memenangi lima tempat teratas dalam pengelasan imej di Cabaran ImageNet 2013. Untuk maklumat lanjut, sila lawati:

Hubungi: Claudia Ziegler

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)