(SeaPRwire) –   Envision Energy telah dianugerahkan kontrak pertama untuk menyediakan turbin angin 162 MW untuk Projek Angin Alabat dan Tanay Alternergy, yang menampilkan kombinasi kapasiti berkadar 6.5 MW dan 8 MW. Projek ini akan menjadi turbin angin terbesar di Filipina sebaik sahaja dipasang.

MANILA, Filipina, 5 Feb 2024 — Envision Energy, pemimpin global dalam teknologi hijau, telah mencapai tonggak penting dengan mengesahkan perintah turbin angin pertamanya di Filipina. Kontrak yang melonjak ini, yang dianugerahkan oleh peneraju tenaga boleh diperbaharui Alternergy Holdings Corporation (Alternergy), menawarkan turbin angin 162 MW untuk Projek Angin Alabat dan Tanay, menandakan penglibatan pertama Envision Energy ke pasaran Filipina, menggariskan komitmennya untuk meningkatkan penyelesaian tenaga lestari di seluruh dunia.

Kontrak Pembekalan Turbin meliputi reka bentuk, kejuruteraan, pembuatan dan penghantaran generator turbin angin (WTG), yang menampilkan kombinasi kapasiti berkadar 6.5 MW dan 8 MW. Selain itu, perjanjian ini termasuk komitmen perkhidmatan dan penyelenggaraan komprehensif selama 10 tahun, memastikan prestasi optimal dan kebolehpercayaan turbin.

Projek Angin Tanay adalah projek angin ketiga Alternergy di Wilayah Rizal, manakala Projek Angin Alabat adalah projek angin pertamanya di Wilayah Quezon. Kedua-dua projek dijangka beroperasi menjelang akhir 2025, sebagai sebahagian daripada portfolio projek yang dipercepatkan oleh Alternergy. Envision Energy akan membawa inovasi terkini dengan kepakarannya dan menggunakan penyelesaian terkini untuk mencapai prestasi tinggi dan kebolehpercayaan turbin angin.

John Lee, Pengurus Besar Pasaran Asia & Afrika di Envision Energy, menyatakan semangat untuk perkongsian dengan Alternergy: “Kami gembira untuk bekerjasama dengan Alternergy, peneraju angin di Filipina, untuk Projek Angin Alabat dan Tanay mereka yang akan datang. Ini adalah projek perintis bagi kami di pasaran Filipina. Kami menggunakan teknologi canggih untuk WTG Alabat dan Tanay yang telah dipilih dan direka khas untuk memenuhi syarat iklim angin di kawasan-kawasan ini dan telah menerima pensijilan daripada badan-badan akreditasi antarabangsa dan berwibawa. Perkongsian ini bertujuan memberi kesan positif dan menyumbang kepada matlamat Filipina untuk peralihan tenaga yang dipercepatkan dan untuk memenuhi misi Envision dalam membantu menyelesaikan cabaran untuk masa depan lestari di seluruh dunia.”

“Envision Energy telah dipilih selepas proses tender yang sangat teliti dan penyiasatan terperinci. Perkongsian kami dengan Envision, pemimpin dalam teknologi angin, akan membawa inovasi terkini untuk memastikan penjanaan tenaga optimal projek angin Alternergy yang akan datang,” kata Knud Hedeager, presiden Alternergy Wind Holdings Corporation, anak syarikat Alternergy untuk portfolio anginnya.

“Usaha perintis Alternergy sekali lagi akan ditunjukkan apabila kami bergabung tenaga dengan Envision, untuk menggunakan penyelesaian terkini untuk mencapai prestasi tinggi dan kebolehpercayaan turbin angin, dan sebaik sahaja dipasang, ia akan menjadi turbin angin terbesar di negara ini,” kata Gerry Magbanua, presiden Alternergy Holdings Corporation

Envision ialah pemimpin global dalam bekalan turbin angin, memacu inovasi dan kemajuan dalam peralihan ke tenaga boleh diperbaharui. Turbin angin Envision adalah antara turbin “cerdas” pertama dan dilengkapi dengan sensor untuk memantau dan mengoptimumkan prestasi, kebolehpercayaan dan kecekapannya. Dengan inovasi teknologi yang konsisten, Envision terus meningkatkan kecekapan penggunaan tenaga angin dan mengurangkan kos elektrik yang dijana setiap kilowatt jam yang dijana oleh WTGS. Ini menyumbang kepada matlamat neutraliti karbon global dan menyediakan penyelesaian tenaga bersih yang mampu dilaksana kepada masyarakat di seluruh dunia.

Penyertaan Envision Energy ke pasaran Filipina menggariskan komitmennya untuk memacu peralihan global ke tenaga lestari. Turbin terkini mereka akan memainkan peranan penting dalam usaha untuk mempelopori penyelesaian tenaga lestari di Filipina, memberikan sumbangan kepada percepatan penggunaan tenaga boleh diperbaharui di negara ini. Tonggak ini menandakan permulaan perjalanan transformasi ke masa depan yang lebih bersih dan hijau.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.