(SeaPRwire) –   HONG KONG, 9 Februari 2024 — Brinc, penggerak global terkemuka, berbesar hati mengumumkan pelancaran , kursus dalam talian berpanduan sendiri yang inovatif yang direka untuk menyokong pengasas dan usahawan muda ketika mereka memulakan perjalanan perniagaan mereka. Brinc Academy menawarkan laluan untuk melancarkan dan meluaskan skala perniagaan dengan ketepatan dan pandangan, meliputi topik penting seperti mendefinisikan idea perniagaan, menarik pelanggan, mencipta dek pembentangan yang menarik perhatian, dan strategi pembiayaan.


Brinc Academy diasaskan pada visi untuk membuat pendidikan keusahawanan boleh diakses oleh semua. Dengan setiap pendaftaran, Brinc Academy tidak hanya akan melengkapkan usahawan dengan alat kejayaan tetapi juga mengikat janji untuk memanjangkan kitaran peluang melalui kerjasamanya dengan . Melalui platform ini, setiap pendaftaran menyokong inisiatif untuk menyediakan keperluan asas seperti makanan, perlindungan dan pendidikan kepada masyarakat yang memerlukan.

“Brinc Academy direka untuk memberdayakan pengasas dengan kemahiran, pandangan dan sumber yang mereka perlukan untuk membina dan meluaskan perniagaan mereka dengan yakin,” kata Manav Gupta, Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif Brinc. “Kami mengakui bahawa perjalanan setiap pengasas adalah unik, dan kursus berpanduan sendiri kami membolehkan mereka belajar pada kadar mereka sendiri sambil mengakses kandungan tahap profesional mengenai penambahbaikan pembentangan, pembiayaan dan lebih banyak lagi.”

Program perpindahan Brinc telah memainkan peranan penting dalam menggerakkan revolusi perniagaan global. Walau bagaimanapun, dengan jumlah pengasas yang semakin meningkat yang menghantar permohonan ke program mereka dan bilangan usahawan berminat yang mencari panduan mereka, Brinc menyedari perlunya meluaskan landasan mereka.

Berikutan permintaan yang menggalakkan untuk sumber dan sokongan, inisiatif ini mewakili komitmen Brinc untuk mendemokrasikan pendidikan keusahawanan. Membuat pengetahuan melimpah mereka boleh diakses oleh semua usahawan berdaya saing di pasaran sedang membangun yang mempunyai visi tetapi kekurangan cara yang diperlukan, format dalam talian berpanduan sendiri membolehkan pengasas belajar pada kadar mereka sendiri, menyesuaikan kajian mereka dengan komitmen sedia ada.

Dengan pelbagai modul meliputi topik penting perniagaan permulaan, pengasas boleh menyelami bahan yang paling relevan dengan keperluan khusus mereka dan melawat semula modul seperti yang diingini. Platform ini memberdayakan pengguna untuk menjelajah dan belajar atas terma mereka sendiri, menyediakan tahap asas pemahaman setiap pengasas perlu tanpa tekanan keputusan segera.

Brinc Academy dibina berdasarkan 10 tahun pengalaman industri Brinc bekerja secara langsung dengan perniagaan permulaan, mentor dan penasihat, membangunkan kandungan dan sumber yang relevan khusus untuk usahawan muda. Dibina untuk mereka pada peringkat idea, Brinc Academy akan membimbing pengguna melalui pembangunan produk minimum boleh guna (MVP) dan membantu mereka memahami asas kesesuaian produk-pasaran.

Pengguna yang ingin mendaftar untuk Brinc Academy boleh menyertai melalui bermula 8 Februari 2024 dan menikmati untuk bulan Februari. Kursus ini terbuka kepada pengasas dari seluruh dunia dan menawarkan proses pendaftaran fleksibel. Daftar sekali di Brinc Academy dan nikmati akses seumur hidup kepada kandungan dan alat keusahawanan yang disemak semula secara berterusan.

Mengenai Brinc:
Beribu pejabat di Hong Kong, Brinc adalah pemimpin dalam perpindahan dan pelaburan global dan mengendalikan 13 program perpindahan lintas disiplin di tujuh negara. Brinc mempercepatkan perniagaan permulaan yang memberi tumpuan kepada teknologi iklim, tenaga bersih, teknologi makanan, teknologi blockchain, kecerdasan buatan, perkakasan bersambung, robotik dan Internet of Things (IoT) dengan pandangan untuk mencipta masa depan yang lebih mampan, adil dan inklusif.

Brinc juga menyokong syarikat dengan perkhidmatan pelaburan, strategi inovasi teragih, sumber perniagaan permulaan dan teknologi baru serta membina perniagaan Web3. Syarikat global (Manulife, Huawei, Schneider Electric, Puma, Batelco, Merck, Omantel, Linrun Group, Zhihui Park), organisasi kerajaan (Hong Kong Science Park, MBRIF, Guangdong Soft-tech Park), institusi pengajian tinggi (HK City University, National University of Singapore), syarikat berkembang pesat (Animoca Brands, DayDayCook), dan dana pelaburan terkemuka (Artesian, LeverVC, Tamkeen, EDB) semuanya telah menjalankan program dengan Brinc. Pada tahun 2021, Brinc mengumumkan siri dana pelaburan untuk melabur dalam syarikat permulaan berpotensi awal melalui perpindahan dan menyediakan LPs dengan platform inovasi yang didedikasikan dan akses ke peluang pelaburan bersama A+.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.