(SeaPRwire) –   HONG KONG, 6 Feb 2024 — bolttech Insurance, cabang insurans am umum bolttech antarabangsa di Hong Kong, telah melancarkan MyTravel, satu pelan tajaan perjalanan menyeluruh untuk pelanggan, keluarga, haiwan peliharaan dan barang-barang mereka. Produk ini hanya boleh didapati melalui platform insurans dalam talian FWD, satu platform insurans langsung kepada pelanggan yang menyediakan pengalaman insurans yang lebih cepat dan lancar.

MyTravel membezakan diri dengan menampung pelanggan untuk perubahan tarikh perjalanan atau pembatalan perjalanan untuk sebarang sebab[2]. Manfaat ini ditawarkan dalam pelan MyTravel Superior, menyediakan pampasan sehingga HKD25,000, tertakluk kepada had pada 50% caj pengangkutan awam dan penginapan yang berkenaan. Selain itu, di bawah MyTravel, pelanggan akan dibayar balik kos acara yang terlepas, seperti konsert, dalam kes di mana ahli yang dilindungi mengalami sakit atau kemalangan. Perlindungan ini dilanjutkan sehingga HKD3,000 dan HKD15,000 di bawah pelan Premium dan Superior masing-masing.

“Dengan banyak daripada kami mempunyai rancangan perjalanan menarik di hadapan, kami sangat gembira untuk memberi pelanggan kami ketenangan fikiran dengan produk MyTravel bolttech Insurance, menawarkan manfaat tajaan untuk pampasan perjalanan dan perlindungan perubatan. Sama ada anda bepergian untuk keseronokan atau perniagaan, MyTravel adalah pelan sempurna untuk melindungi terhadap banyak risiko perjalanan,” kata Alister Musgrave, Pengurus Besar Wilayah, Hong Kong & Taiwan, bolttech.

Paul Tse, Ketua Pemasaran dan Digital, FWD Hong Kong dan Macau berkata, “Di FWD, kami komited untuk mengubah cara orang rasa tentang insurans dengan terus membangunkan produk dan perkhidmatan insurans digital dan berpusat pelanggan. MyTravel merupakan contoh komitmen kami untuk menyajikan produk inovatif yang mengambil kira keperluan perlindungan pelanggan yang semakin meningkat, dan meningkatkan pengalaman membeli insurans dalam talian. Kami berharap untuk menyokong lebih ramai orang untuk meraikan hidup dengan bepergian dengan MyTravel.”

MyTravel melindungi pelbagai kumpulan umur dari 60 hari hingga 80 tahun. Semua ahli yang dilindungi boleh menikmati had perbelanjaan perubatan yang sama sehingga HKD1,500,000, bersama-sama dengan akses kepada perkhidmatan bantuan kecemasan seluruh dunia 24 jam. Ini memastikan perlindungan menyeluruh kepada seluruh keluarga semasa cuti. MyTravel juga termasuk perlindungan khas haiwan peliharaan, seperti penginapan darurat haiwan peliharaan sekiranya kelewatan perjalanan pada HKD500 sehari di bawah pelan Premium dan Superior.

MyTravel melindungi barang peribadi seperti peranti mudah alih atau laptop sekiranya dicuri atau dirompak semasa perjalanan. Sebarang kehilangan peralatan sukan, termasuk peralatan ski, dilindungi dengan pelan MyTravel Premium dan Superior sehingga HKD5,000 setiap item.

Nota:

  • MyTravel kini boleh didapati untuk dijual di Hong Kong dan kepada penduduk Hong Kong sahaja. Ia hanya sah untuk perjalanan bermula dari Hong Kong.
  • Pelanggan MyTravel akan mempunyai akses kepada perkhidmatan bantuan kecemasan dan tuntutan 24 jam, yang disediakan oleh Allianz Worldwide Partners (Hong Kong) Limited.
  • MyTravel ditanggung oleh Bolttech Insurance (Hong Kong) Company Limited (“bolttech Insurance”). Sila rujuk di bawah untuk maklumat lanjut mengenai bolttech Insurance.
  • Di atas adalah beberapa penerangan produk sahaja dan ia tertakluk kepada terma, syarat dan pengecualian produk. Untuk maklumat produk terperinci, sila rujuk terma, syarat dan pengecualian penuh. Untuk maklumat lanjut mengenai produk MyTravel, sila lawati:

Catatan:

1 Platform insurans dalam talian FWD ialah platform perdagangan digital langsung kepada pelanggan yang dikendalikan oleh FWD Financial Limited (“FWD Financial”). FWD Financial ialah agensi insurans yang dilantik dan diluluskan (Lesen No. FA2568) FWD Life Insurance Company (Bermuda) Limited (ditubuhkan di Bermuda dengan tanggungan terhad) dan bolttech Insurance, dan didaftarkan menurut Ordinan Insurans (Cap. 41 Undang-undang Hong Kong) untuk pengedaran produk insurans jangka panjang dan produk insurans am.

2 Untuk tuntutan di bawah pembatalan perjalanan atau perubahan tarikh perjalanan untuk sebarang sebab, polisi pelanggan mesti dibeli sebelum atau dalam tempoh 7 hari dari tarikh pembayaran awal atau deposit untuk perjalanan, dan pembatalan atau perubahan mesti dibuat sebelum masa berlepas asal. Sila rujuk terma, syarat dan pengecualian polisi untuk butiran.

-HABIS-

Mengenai bolttech Insurance

Bolttech Insurance (Hong Kong) Company Limited (“bolttech Insurance”), sebelumnya FWD General Insurance Company Limited, ialah syarikat insurans am yang ditubuhkan yang diberi kuasa oleh Pihak Berkuasa Insurans di Hong Kong. Bolttech Insurance menawarkan pelbagai penyelesaian insurans am untuk memenuhi keperluan berubah-ubah pelanggan perseorangan dan perniagaan. Pada tahun 2023, bolttech Insurance telah ditukar nama dan ditukar nama sebagai sebahagian daripada kumpulan insurans antarabangsa bolttech.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati   

Lampiran
Platform insurans dalam talian FWD () ialah platform pembelian insurans langsung kepada pelanggan yang bertujuan untuk melengkapkan keupayaan pengedaran pelbagai saluran FWD dan melayani pelanggan Hong Kong dalam segmen yang lebih luas. Ia menawarkan pakej perlindungan insurans yang menyeluruh untuk pelbagai aspek dan keperluan, seperti:

1. Hayat^
2. Penyakit Kritikal^
3. Perubatan, termasuk Skim Insurans Kesihatan Sukarela (VHIS)^
4. Kereta*
5. Kemalangan*
6. Haiwan Peliharaan*
7. Rumah*
8. Perjalanan*
9. Pembantu Rumah*
^ Ditanggung oleh FWD Life Insurance Company (Bermuda) Limited (ditubuhkan di Bermuda dengan tanggungan terhad)
*Ditanggung oleh Bolttech Insurance (Hong Kong) Company Limited

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.