• Blue Wall akan menguji versi global Julius untuk meningkatkan kecekapan jualan hartanah
  • Alat jualan dan pemasaran hartanah akan membolehkan pemaju menarik lalu lintas daripada media sosial dengan kandungan yang dijana oleh AI
  • Julius akan mula menguji terlebih dahulu di Amerika Utara dan Wilayah Teluk
  • Inisiatif ‘Lautan Biru’ Blue Wall akan dibuka untuk rakan global

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, 1 Feb 2024 — Blue Wall Technology, syarikat pengurusan alir kerja digital proptech, hari ini mengumumkan pengembangan ke pasaran global dengan pelancaran versi global akan datang sistem pengurusan pemasaran dan jualan hartanah berkuasa AI Julius. Sistem berbasis awan yang dipanggil Julius ini akan dilancarkan secara rasmi lewat tahun ini, dan akan mula menguji terlebih dahulu di Amerika Utara dan Wilayah Teluk.

Jeffrey Yun Bai, Pengasas Blue Wall Technology, berkata “Dengan pengetahuan industri mendalam, teknologi AI dan awan terkini serta model perniagaan yang disahkan, kami telah meletakkan kepimpinan tidak dipertikaikan di China, pasaran hartanah terbesar di dunia. Kami kini bersedia untuk memenuhi keperluan global untuk transformasi digital dalam industri hartanah.”

Dilaporkan bahawa industri hartanah dan pembinaan global, sektor bernilai 3.7 trillion USD, adalah industri kedua paling kurang terdigitasi selepas pertanian. “Dengan pengalaman bertahun-tahun dalam hartanah, pembinaan dan syarikat internet, kami yakin bahawa versi global Julius akan meningkatkan kecekapan pemasaran bagi pemaju untuk mendapatkan pelanggan baru daripada platform media sosial yang sedang berkembang pesat”, tambah Bai.

Bai berkata bahawa Julius, sistem pengurusan projek hartanah berkuasa AI yang mula diperkenalkan pada tahun 2020, telah menjadi “sistem operasi sebenar” untuk pelanggannya di China, dengan modul komprehensif Julius termasuk pemasaran gen-AI, CRM, pengurus inventori dinamik, dan pelan belanjawan semasa.

Versi global Julius akan memberi tumpuan untuk membantu pemaju menjana dan mengedar kandungan pemasaran di pelbagai platform media sosial, dengan teknologi generatif AI menawarkan penyesuaian masa nyata berdasarkan maklum balas pelanggan.

“Seperti banyak industri, sektor hartanah kian bergantung kepada platform media sosial untuk menjana peluang baharu. Dianggarkan bahawa urus niaga hartanah daripada saluran dalam talian telah meningkat lebih 200% setiap tahun sejak COVID-19. Kami bersedia untuk menaik taraf Julius untuk memenuhi permintaan segera terhadap penyelesaian digital daripada pemasar,” kata Bai.

Penjelajahan global Blue Wall akan memberi tumpuan kepada dua fungsi utama, termasuk “Penciptaan kandungan diperkayakan oleh AI” dan “Pengurusan Jualan”. Penciptaan kandungan diperkayakan oleh AI akan membantu pelanggan menjana kandungan media sosial yang sangat peribadi untuk menarik lalu lintas daripada media sosial dan boleh menganalisis data pelanggan untuk menawarkan pandangan bagi aktiviti pemasaran yang lebih berkesan. Julius akan mencipta video/imej syarikat berdasarkan kandungan trending di media sosial dan secara automatik menyunting dan mengubahsuai kandungan untuk mengelakkan penandaan oleh platform sosial kerana kandungan berulang.

Ia juga boleh mengedarkan kandungan di pelbagai platform sosial untuk menjana peluang dan mengumpul data untuk penambahbaikan.

Sistem Pengurusan Jualan Julius akan menaik taraf sistem CRM sosial sedia ada dan boleh membolehkan pemaju menguruskan saluran jualan dengan lebih baik. Alir kerja standard daripada peluang pelanggan hingga urus niaga akan memaksimakan kesan pemasaran untuk kejayaan perniagaan.

Blue Wall juga akan menubuhkan pasukan pakar dalam teknologi, produk, perkhidmatan pelanggan dan pemasaran untuk penjelajahan globalnya.

Pelanggan Blue Wall di China terdiri daripada pemaju pelbagai jenis hartanah termasuk kediaman, komersial, perindustrian dan infrastruktur. Pada tahun 2023, hasil jualan Blue Wall meningkat sebanyak 80% daripada tahun 2022, dengan 95% pelanggannya memperbaharui kontrak. Pada masa ini, Blue Wall bekerjasama dengan pelanggan di seluruh China di lebih 20 wilayah.

Syarikat ini telah bekerjasama dengan pemaju kebangsaan dan serantau terkemuka China termasuk CR Land, Kumpulan Gemdale, Landleaf Tech, Estate Mingji, Siasun, dan sebagainya.

Blue Wall disokong oleh VC terkemuka termasuk GGV Capital, ZhenFund, dan Hearst Ventures. Syarikat ini dinamakan ke senarai “100 to Watch” Forbes Asia pada tahun 2022 dan dianugerahkan “China Leading Proptech 50” selama 3 tahun berturut-turut oleh KPMG sejak 2021. Pada tahun 2023, Blue Wall diiktiraf untuk “Amalan Terbaik dalam Pengurusan Komuniti Digital” dan dianugerahkan Anugerah Kecemerlangan Hadiah Elit Habitat 2023.

Inisiatif ‘Lautan Biru’ Blue Wall kini terbuka untuk rakan global. Inisiatif Lautan Biru dilancarkan pada Oktober 2022. Blue Wall akan memberi sokongan kuat kepada syarikat-syarikat yang memohon program rakan global ini dan bekerjasama dengan rakan-rakan ini untuk menjelajahi pasaran serantau hartanah yang memerlukan tahap digitalisasi tinggi.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Media Contact

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.