(SeaPRwire) –   MILPITAS, Calif., Feb. 1, 2024 — Amazfit, sebuah syarikat pemimpin global dalam kategori peranti pintar kesihatan dan kesukanan yang dimiliki oleh Zepp Health (NYSE: ), sebuah syarikat teknologi kesihatan, hari ini mengumumkan perkongsian yang mengubah paradigma dengan Kelvin Kiptum, pemegang rekod dunia larian maraton lelaki dan satu-satunya atlet yang menamatkan larian maraton dalam masa kurang daripada dua jam dan satu minit. Sebagai duta Amazfit, Kiptum akan menggunakan Amazfit Cheetah Pro untuk mengurus latihan dan prestasi perlumbaan, dan Amazfit Helio Ring untuk mengoptimumkan pemulihan, sebelum perlumbaan maraton di Rotterdam dan Paris.


Zepp Health menyatakan semangatnya untuk perkongsian dinamik ini, dengan Pengtao Yu, Naib Presiden Reka Bentuk Perindustrian, Jenama & Pemasaran Pengguna, membuat kenyataan berikut: “Kami gembira dengan kolaborasi antara Amazfit dan Kelvin Kiptum. Sebagai syarikat teknologi kesihatan, kami bangga menyokong usaha Kelvin untuk memecah rekod dan memberi inspirasi kepada individu di seluruh dunia untuk mengejar matlamat kesihatan dan kesukanan mereka. Perkongsian ini menjadi bukti komitmen kami untuk memberdayakan orang ramai untuk menjalani gaya hidup yang lebih sihat melalui penyelesaian penjagaan kesihatan pintar yang berinovasi.”

Pencapaian maraton terbaru Kelvin Kiptum di Chicago, mencatat masa luar biasa 2:00:35, menetapkan landasan untuk kolaborasi luar biasa. Telahpun menakluk maraton di Valencia pada tahun 2022 dan London pada tahun 2023, pelari berusia 24 tahun ini bertujuan memecah tanda 2 jam di Rotterdam pada bulan April 2024, dan meraih emas di Sukan Olimpik 2024 di Paris.

Untuk membantu persiapannya, Kelvin akan memakai Amazfit Cheetah Pro. Jam larian khusus ini menampilkan antena GPS dual-band circularly-polarized MaxTrackTM, yang telah diuji mencapai 99.5% ketepatan lokasi GPS profesional, bersama dengan Zepp CoachTM inovatif syarikat – penyelesaian AI yang menjana rancangan dan panduan yang disediakan khas untuk atlet yang ingin menyediakan diri untuk maraton dalam keadaan optimum. Teknologi terkini ini akan menyokong Kelvin Kiptum ketika dia mengukuhkan perincian halus latihannya.

Kelvin Kiptum sendiri menyatakan semangatnya tentang kolaborasi ini, berkata: “Berpasukan dengan Amazfit untuk perjalanan yang mengubah paradigma ini benar-benar menggalakkan. Amazfit Cheetah Pro telah menjadi sebahagian penting daripada program latihanku. Ketika saya bertujuan memecah tanda 2 jam di Rotterdam dan mengejar emas di Sukan Olimpik Paris, saya yakin Amazfit akan menjadi sekutu utama saya dalam melanggar had potensi manusia. Bersama, kami akan mendefinisikan semula apa yang mungkin.”

Walaupun perkongsian ini melampaui trek, dengan Kiptum juga menggunakan Amazfit Helio Ring baru-baru ini diumumkan untuk mengawal pemulihan, dengan analisis mendalam kualiti tidur, Keadaan Mental dan Fizikal, dan emosi yang dimungkinkan oleh BioTrackerTM dan sensor EDA cincin pintar.

Simbiosis antara Amazfit dan Kelvin Kiptum melambangkan komitmen bersama untuk memecahkan had. Begitu juga jam tangan pintar dan cincin pintar syarikat dicipta untuk atlet yang ingin melanggar sempadan dengan sokongan teknologi terkini, Kelvin Kiptum sentiasa mencontohi potensi tak terbatas keupayaan manusia.

Dengan mengukuhkan perkongsian strategik dengan atlet elit seperti Kelvin Kiptum, Amazfit bertujuan mewujudkan platform yang melampaui sempadan geografi, memberikan wawasan berharga ke atas prestasi, latihan dan daya tahan untuk atlet amatur dan profesional.

Amazfit Cheetah Pro boleh didapati di  dan pengedar terpilih di seluruh dunia. Amazfit Helio Ring akan dilancarkan lebih awal musim bunga ini.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati  dan ikuti kami di , ,  dan .

Mengenai Amazfit

Amazfit, sebuah syarikat pemimpin global dalam kategori peranti pintar kesihatan dan kesukanan yang memberi tumpuan kepada kesihatan dan kesukanan, merupakan sebahagian daripada Zepp Health (NYSE: ZEPP), sebuah syarikat teknologi kesihatan. Menawarkan pilihan jam tangan pintar dan gelang yang meluas, ungkapan jenama Amazfit ialah “Naikkan Permainanmu”, menggalakkan pengguna untuk menjalani nafsu dan semangat aktif mereka secara bebas. Amazfit dikuasakan oleh platform pengurusan kesihatan berdasarkan awan Zepp Health yang memberikan maklum balas boleh tindakan 24/7 dan panduan awan untuk membantu pengguna mencapai matlamat kesihatan mereka. Dengan kemahiran pembuatan yang cemerlang, jam tangan pintar Amazfit telah memenangi banyak anugerah reka bentuk, termasuk Anugerah Reka Bentuk iF dan Anugerah Reka Bentuk Merah.

Dilancarkan pada tahun 2015, Amazfit kini disukai oleh jutaan pengguna. Produknya boleh didapati di lebih 90 negara di Amerika, EMEA dan rantau Asia Pasifik. Untuk maklumat lanjut mengenai Amazfit, lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.