(SeaPRwire) –   NEW YORK, 13 Februari 2024 — Perisian Sistem Pengurusan Kualiti (QMS) berkembang daripada merekod kerumitan kualiti pada pemeriksaan akhir barisan ke proses kualiti yang disepadukan pada setiap peringkat pengeluaran. Kecerdasan Buatan (AI) akan mengubah perisian QMS dengan membenarkan pengilang menutup gelung pada pengurusan kualiti dengan lebih berkesan, memacu inisiatif kualiti merentasi kitaran hayat pengeluaran daripada reka bentuk ke kawalan. Menurut firma kecerdasan teknologi global ABI Research, pengilang boleh menjangkakan pengumuman dan siaran penting fungsi AI untuk perisian QMS pada tahun 2024, dengan pelaksanaan bermula pada tahun 2025.

“Aplikasi AI berimpak utama untuk QMS akan merangkumi analisis dan pengurusan risiko yang canggih, automasi Tindakan Pembetulan dan Pencegahan (CAPA), penulisan Analisis Mod Kegagalan dan Kesan (FMEA) dan kawalan proses statistik berkuasa AI,” jelas James Prestwood, Penganalisis Industri Teknologi Perindustrian dan Pembuatan di ABI Research.

Vendor perisian QMS seperti , , dan merupakan penggerak pertama dengan menambah AI secara langsung ke dalam penyelesaian mereka. Vendor yang lebih besar seperti , , , dan aplikasi AI untuk memastikan cabaran pembuatan strategik telah ditangani, selaras dengan melakukan ujian bilik belakang yang ketara.

Kesan transformatif AI pada perisian QMS akan menutup gelung pada pengurusan kualiti dengan memacu penambahbaikan berterusan dalam kedua-dua produk dan proses pengeluaran. “Namun, disebabkan oleh rintangan yang mendalam terhadap perubahan dalam operasi, pekerja kualiti akan lebih perlahan untuk membangunkan minat terhadap fungsi AI, selain daripada proses analisis data latar belakang,” Prestwood membuat kesimpulan.

Penemuan ini adalah daripada laporan analisis aplikasi ABI Research. Laporan ini merupakan sebahagian daripada perkhidmatan penyelidikan syarikat, yang merangkumi penyelidikan, data dan ABI Insights. Berdasarkan temu bual utama yang meluas, laporan membentangkan analisis mendalam tentang trend dan faktor pasaran utama untuk teknologi tertentu.

Mengenai ABI Research

ABI Research adalah firma kecerdasan teknologi global yang memiliki kedudukan unik di persimpangan antara penyedia penyelesaian teknologi dan syarikat pasaran akhir. Kami berfungsi sebagai jambatan yang menghubungkan kedua-dua segmen ini dengan lancar dengan menyediakan penyelidikan eksklusif dan panduan pakar untuk memacu pelaksanaan teknologi yang berjaya dan menyampaikan strategi yang terbukti untuk menarik dan mengekalkan pelanggan.

ABI Research是一家全球性的技术情报公司,拥有得天独厚的优势,充当终端市场公司和技术解决方案提供商之间的桥梁,通过提供独家研究和专业性指导,推动成功的技术实施和提供经证明可吸引和留住客户的战略,无缝连接这两大主体。

Untuk maklumat lanjut mengenai perkhidmatan ABI Research, hubungi kami di +1.516.624.2500 di Amerika, +44.203.326.0140 di Eropah, +65.6592.0290 di Asia-Pasifik, atau layari.

Hubungi Info

Global
Deborah Petrara
Tel: +1.516.624.2558

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.