(SeaPRwire) –   Beroperasi Sejak 2006, TT-torrent.com Menarik Lebih Daripada 26 Juta Lawatan Tahun Ini

LOS ANGELES, 21 Nov. 2023 — The  (ACE), organisasi anti-pirat terkemuka di dunia, telah menutup tt-torrent.com, laman torrent yang dioperasikan dari Thailand.


Laman pelanggaran ini telah beroperasi sejak 2006, pada mulanya di bawah nama domain Thailandtorrent.com dan kemudian tt-square.com. TT-torrent.com menduduki tangga ke-156 laman web paling popular di Thailand, mengikut Similarweb. Laman ini menarik 26.3 juta lawatan antara Januari hingga September 2023.

Berikutan tindakan penguatkuasaan ACE, tt-torrent.com dan semua domain berkaitan telah dipindahkan kepada organisasi anti-pirat, dan laman-laman kini mengarah kepada halaman “” ACE.

“Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada Bahagian Pencegahan Jenayah Ekonomi dan ACE atas bantuan berharga mereka dalam perjuangan menentang pencurian kandungan,” kata Sompan Charumilinda, Timbalan Pengerusi Eksekutif True Visions. “Pencurian adalah masalah berterusan di seluruh dunia, tetapi kerjasama yang kami terima dari pihak berkuasa Thai dan organisasi antarabangsa seperti ACE telah membawa beberapa tindakan penguatkuasaan yang paling berjaya di Asia. Ia adalah perjuangan yang akan, dan mesti, kita teruskan. Menutup laman seperti ini mengurangkan kerosakan yang dilakukan kepada masyarakat Thai, terutamanya belia kami, dan memberi manfaat kepada ekonomi kreatif, dan negara secara keseluruhan.”

“Penutupan tt.torrent.com menandakan lagi satu tindakan penguatkuasaan ACE yang berjaya dan lagi satu amaran kepada pengendali pencurian haram bahawa hari-hari mereka diangka,” kata Jan van Voorn, Naib Presiden Eksekutif dan Ketua Perlindungan Kandungan Global di Persatuan Filem dan Ketua ACE. “Laman ini membahayakan pengguna dengan malware yang teruk, mengurangkan pelaburan dalam industri kandungan Thai, dan mengurangkan sumbangan cukai kepada kerajaan tempatan. Penutupan tt-torrent.com adalah kemenangan untuk semua.”

Mengenai Pertubuhan Kreativiti dan Hiburan

Pertubuhan Kreativiti dan Hiburan (ACE) adalah gabungan terkemuka di dunia yang didedikasikan untuk melindungi pasaran kreatif sah dan mengurangkan pencurian digital. Dipacu oleh pendekatan menyeluruh untuk menangani pencurian melalui rujukan jenayah, saman sivil, dan operasi berhenti dan desist, ACE telah mencapai banyak tindakan penguatkuasaan global berjaya terhadap perkhidmatan streaming haram dan sumber kandungan tidak dibenarkan serta pengendali mereka. Dengan menggunakan kepakaran dan sumber bersama lebih daripada 50 syarikat media dan hiburan di seluruh dunia – termasuk saluran sukan dan persatuan – dan diperkukuhkan oleh operasi perlindungan kandungan Persatuan Filem, ACE melindungi kreativiti dan inovasi yang memacu pertumbuhan global industri hakcipta dan hiburan inti. Ahli lembaga pengarah semasa untuk ACE ialah Amazon, Apple TV+, NBCUniversal, Netflix Studios LLC, Sony Pictures Entertainment, Paramount, Walt Disney Studios Motion Pictures dan Warner Bros. Charles Rivkin adalah Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Persatuan Filem dan Pengerusi ACE. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)