(SeaPRwire) –   HONG KONG, 1 Februari 2024 — Herbalife, syarikat terkemuka dalam kesihatan dan gaya hidup sihat, hari ini mengumumkan keputusan Herbalife Run 2023 (Herbalife Run 2023). Acara berjalan kaki berasaskan aplikasi ini telah diadakan dari 1 hingga 30 November dan menarik lebih daripada 15,000 peserta dari orang awam, komuniti pengedar Herbalife dan kakitangan syarikat di 13 pasaran Asia Pasifik untuk berjalan kaki lebih daripada 1,062,000 kilometer, setara dengan berjalan mengelilingi bumi sebanyak 27 kali.


Pertama kali dilancarkan pada tahun 2020 dan kini memasuki tahun keempat, acara berjalan kaki tahunan yang dianjurkan oleh Herbalife telah menarik 70,000 peserta yang berjalan sejauh 4 juta kilometer di Australia, Kemboja, Hong Kong, Indonesia, Jepun, Korea, Macau, Malaysia, New Zealand, Filipina, Singapura, Taiwan dan Thailand.  

Untuk memberi inspirasi kepada lebih ramai orang untuk mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat dan aktif, Herbalife juga telah menganjurkan lebih daripada 20 acara berjalan kaki fizikal di pasaran Asia Pasifiknya seiring dengan Herbalife Run 2023, menarik lebih daripada 100,000 peserta. Terutamanya, acara fizikal yang diadakan di beberapa bandar di Indonesia telah disertai oleh 5,000 pelari, manakala hampir 1,800 peserta menyertai Larian 5km Sustain di Malaysia, berkat sokongan daripada Jawatankuasa Sukan Pelajar Universiti Teknologi MARA. Di Hong Kong pula, Larian 3.5km dan Jom Berjalan untuk Amal menarik 500 peserta untuk berjalan demi niat yang mulia.

“Kami berhasrat untuk memberi inspirasi kepada masyarakat untuk hidup sihat dan aktif, serta menggalakkan komuniti yang saling menyokong dalam perjalanan mereka melalui Herbalife Run dan acara berjalan kaki tambahan yang diadakan di pasaran tempatan kami. Saya gembira melihat usaha kami telah membantu menyambungkan orang yang berfikiran sama, memberi galakan kepada mereka untuk mengambil tindakan menjadi versi diri mereka yang lebih sihat,” kata Stephen Conchie, Presiden Wilayah, Herbalife Asia Pasifik. “Ketika kami menyambut Tahun Baru, kami terus komited untuk menggerakkan momentum gaya hidup sihat ini dan menyokong lebih ramai orang dalam perjuangan mereka untuk kesihatan dan kesejahteraan.”

Herbalife Run 2023 juga berjaya mengumpul dana bernilai US$61,000 untuk Yayasan Pemakanan Herbalife (HNF). Secara keseluruhannya, US$300,000 telah dikumpulkan daripada acara berjalan kaki sejak tahun 2020 untuk memberi pemakanan yang baik kepada kanak-kanak yang memerlukan di Asia Pasifik melalui program Casa Herbalife yang dikendalikan oleh HNF.

Tentang Herbalife Ltd.  

Herbalife (NYSE: HLF) ialah syarikat terkemuka dalam kesihatan dan gaya hidup sihat yang telah mengubah kehidupan orang ramai dengan produk pemakanan yang hebat sejak tahun 1980. Syarikat ini menawarkan produk berasaskan sains kepada pengguna di lebih daripada 90 pasaran melalui pengedar bebas yang memberikan nasihat peribadi dan komuniti yang menyokong untuk memberi inspirasi kepada pelanggan mereka untuk mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat dan aktif untuk hidup pada versi terbaik mereka.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.